Emisiuni despre Ecaterina Teodoroiu, pe frecvenţele radioului de la liceu

Elevii Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” desfăşoară astăzi o serie de manifestări în memoria celei care a fost Ecaterina Teodoroiu. Vor avea loc o serie de manifestări cultural-educative dedicate zilei de naştere a eroinei de pe Jiu. Elevii au primit deschişi această manifestare şi s-au dedicat întru-totul activităţilor mai ales şi pentru faptul că liceul lor poartă numele eroinei.

Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” desfăşoară astăzi un program cultural-educativ dedicat în întregime zilei de naştere a Ecaterinei Teodoroiu. Elevii colegiului vor avea astăzi posibilitatea de a vizita Casa Memorială a eroinei, iniţiativă pusă la punct de elevii claselor a IX-a A şi IX-a C în colaborare cu catedra de istorie şi ştiinţe sociale. „Ne-am gândit că ar fi foarte frumos ca elevii noştri să cunoască şi casa memorială a Ecaterinei Teodoroiu şi am sprijinit această iniţiativă”, a declarat Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, din Târgu Jiu.

Un alt moment prins în programul de astăzi va fi o expoziţie fotografică care va avea loc în biblioteca liceului, expoziţie în care elevii vor avea ocazia să vadă fotografii, momente din viaţa Ecaterinei Teodoroiu. De asemenea, pe tot parcursul zilei de mâine vor fi transmise emisiuni radiofonice tot închinate acestei zile pe radio ECAT, un post de radio pe Internet de care se ocupă tot elevii acestui liceu.

„Elevii noştri au iniţiative foarte bune pe care le sprijinim şi printre ele s-a numărat şi acest radio pe Internet prin intermediul căruia o să transmitem azi aceste emisiuni dedicate Ecaterinei Teodoroiu”, a declarat Constantin Berbec, coordonator pe probleme educative, extraşcolare şi extracuriculare din cadrul Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.

Programul se va încheia cu prezentarea profilului eroinei din Gorj la orele de dirigenţie, istorie şi limba română.   

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: