Emoţii pentru Condescu chiar de ziua de naştere

Fostul președinte de la Pandurii, Marin Condescu, ar putea avea un motiv în plus vara aceasta să desfacă o sticlă de șampanie cu ocazia zilei sale de naștere, după ce magistrații de la Tribunalul Olt au decis ca tocmai de ziua respectivă să decidă dacă mențin sau nu controlul judiciar sub care s-a aflat inculpatul mai bine de un an și jumătate.

Judecătorii au discutat situația respectivă la termenul de ieri și au decis ca și pentru Viorel Temelescu, celălalt inculpat din dosar, fost adjunct al lui Condescu, să dea o decizie în aceeași zi care coincide cu ziua de naștere a fostului președinte de la Pandurii, procesul lor urmând să continue însă și la toamnă. „Stabileşte termen pentru deliberare şi pronunţare asupra legalităţii şi temeiniciei măsurii controlului judiciar privind pe inculpaţii Condescu Marin şi Temelescu Viorel, la data de 10 iulie 2015. Dispune efectuarea unei expertize tehnice contabile. ... stabileşte termen pentru a se prezenta expertul desemnat de instanţă şi experţii asistenţi la data de 25 august 2015”, a decis ieri instanța de la Slatina, ironia sorții făcând ca reluarea procesului să aibă loc pe 25 august, ziua de naștere a lui Miron Cozma, un lider sindical cu care Condescu și-a disputat la un moment dat supremația la nivel național.

Condescu și Temelescu sunt sub control judiciar din noiembrie 2013, când au și fost reținuți pentru 24 de ore, la acea vreme procurorul de caz, Emil Moța, încercând să obțină pentru fiecare câte un mandat de arestare preventivă. Propunerea procurorului a fost însă respinsă de către judecători din lipsă de probe, foștii șefi de la Pandurii fiind trimiși însă în judecată și acuzați că ar fi prejudiciat clubul cu milioane de lei.

În perioada în care s-au aflat sub control judiciar nici Condescu și nici Temelescu nu au avut voie să se apropie de sediul Clubului Pandurii, de cel al Federației Naționale Mine Energie și nici de cel al Complexului Energetic Oltenia, managerul CEO, Laurențiu Ciurel fiind, de altfel, și cel care i-a denunțat pe cei doi la Poliție, acuzându-i de prejudicierea clubului. În perioada în care Condescu și Temelescu au fost în fruntea echipei de fotbal Pandurii a devenit vicecampioană a României și a evoluat în grupele Europa League, după încercarea de arestare a celor doi echipa având o evoluție slabă și fiind la un pas de retrogradare în ediția recent încheiată de campionat. O eventuală anulare a măsurii controlului judiciar pentru cei doi foști oficiali de la Pandurii ar urma să fie luată cu doar o zi înainte ca echipa să debuteze la Timișoara în noua ediție de campionat, clubul de pe Bega fiind la prima reapariție pe prima scenă fotbalistică după o serie de probleme penale și financiare din trecut.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: