Energia a debutat cu dreptul, dar nu a convins

Energia Pandurii Târgu Jiu – Steaua Bucureşti 31-26 (16-14)

Sala Polivalentă Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Ciobanu (10 intervenţii), Dragomir (5 intervenţii) -  Vukas (1), Apolzan (4), S. Iacob (6), Criciotoiu, Novanc (2), Savenco (1), Giotoiu (2), Humberto (3), Truică (2), Şandru, Păiuş (3), Enache, Florea (7). Antrenor: Vasile Stângă.

Steaua: Laufceag (21 intervenţii), Borodi (1 intervenţie), Tenghea, Hrimiuc (4), V. Mazilu (1), Vancea, Zamfir (1), Săulescu (1), Răpciugă (3), Cian (7), Birtalan (4), Casanova (5). Antrenor: Nicolae Munteanu.

Arbitri: Adrian Barbu şi Sorin Nica.

Energia Pandurii a debutat în noul sezon cu o victorie în faţa Stelei, după un meci care nu a mulţumit conducerea tehnică a gorjenilor. Vasile Stângă se aştepta la mai mult de la elevii săi care nu s-au ridicat la aşteptările suporterilor în faţa unei echipe mai slab cotate, Steaua având un lot mult mai slab decât sezonul trecut. Fără cei mai buni jucători, Novanc şi Savenco, care s-au transferat în vară la Energia, Steaua a reuşit totuşi să pună probleme, antrenorul oaspeţilor declarându-se la final mulţumit de jocul echipei sale chiar dacă a pierdut partida.

Vasile Stângă se temea înainte de meci ca jucătorii săi să nu privească de sus adversarul, ceea ce s-a şi întâmplat. După 15 de minute de joc Energia avea doar trei goluri avans, scor 9-6, fiind rapid egalată de oaspeţi. Până la pauză Energia a reuşit să ia din nou avans de două goluri intrând la cabine cu un scor de 16-14. „Am luat meciul foarte uşor, am zis că vine Steaua cu o echipă dezmembrată. Eu i-am văzut de la încălzire că nu erau montaţi, am mai avut şi gura de rahat când i-am criticat foarte dur din cauza ratărilor din antrenamente, ratează cu o seninătate fantastică pe contraatac şi s-a văzut”.

Florea a fost golgheter

Ratările i-au dat mari bătăi de cap antrenorului la acest meci, după ce şi în amicale constatase aceeaşi problemă ca şi la antrenamente. „Am avut un portar bun în faţă, cu experienţă mare dar nu este admisibil să avem aşa multe ratări. Când o să mă uit pe statistică o să mă sperii. Bine că am câştigat. Sperăm să trecem de momentul acesta nenorocit, să ne trezim, să jucăm bine la Oradea pentru că dacă vom juca cum am făcut-o astăzi avem şanse să pierdem acolo”, a declarat Stângă după ce şi-a certat jucătorii la cabine. După pauză jucătorii Energiei au părut că au înţeles ce le-a spus antrenorul dar după un uşor avans au fost din nou aproape de a fi egalaţi în minutul 45. Prestaţia bună a lui Ciobanu în poartă a fost coroborată şi cu una pe măsură a lui Laufceag care şi-a salvat echipa de 21 de ori. Până la final însă a reuşit să îşi asigure un avantaj confortabil pe tabelă, scorul final fiind de 31-26 iar Florea fiind din nou golgheter la acest meci cu şapte reuşite, urmat pe lista marcatorilor de Sandu Iacob cu şase goluri şi Apolzan cu 4 goluri.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: