Energia a intrat în obiectiv

Echipa de handbal a Energiei şi-a revenit după startul mai puţin concludent de sezon. Echipa lui Andrieş a legat victorii consecutive cu Steaua, Odorhei şi Suceava şi a intrat în obiectiv, adică pe locul 5.

Obiectivul minim al Energiei pentru acest sezon este accederea în play-off, adică să termine pe unul din primele 6 locuri. Preşedintele Maioreanu speră însă la o participare în cupele europene iar Energia nu e departe de locul 3.

Şi-au intrat în ritm

Energia a pornit la drum cu mari speranţe în vară. După un sezon ratat, gorjenii au făcut multe achiziţii în speranţa că vor reveni în top. Cea mai bună clasare a echipei a fost în 2010, un loc 3 cu Vasile Stângă pe bancă şi Gore Popescu preşedinte. Tandemul Maioreanu-Andrieş visează acum la o performanţă asemănătoare, o clasare undeva în jurul locurilor 3-5 şi o calificare în cupele europene. Pentru asta, la Tg-Jiu au fost aduşi Antonaru, Dinescu, Liberţ, Acatrinei, Mureşan şi mai nou Şelaru. Majoritatea au confirmat, Acatrinei, Dinescu sau Antonaru fiind chiar revelaţii şi numai Mureşan a dezamăgit crunt. Interul sosit de la Lisabona şi-a încheiat deja conturile cu gorjenii şi a plecat. Energia a suferit după eşecurile cu Dinamo şi Bacău, dar acum pare pe un drum bun. Trupa lui Andrieş s-a impus clar acasă cu Suceava, a treia victorie consecutivă în campionat după cele cu Steaua şi Odorhei. Cele 9 puncte acumulate recent îi ajută pe gorjeni să urce pe locul 5, cel mai bun ocupat până acum în acest sezon. Ilieş şi compania au încă un golaveraj negativ, 200-206, din cauza eşecului drastic de la Constanţa, dar sunt acum aproape de Ştiinţa Bacău şi Dinamo, echipe care se luptă şi ele pentru un loc pe podium. Energia are parte de un test dur în etapa următoare pe terenul echipei care împarte poziţia de lider cu HCM Constanţa, adică Potaissa Turda. Andrieş e convins că va miza pe Asoltanei la Turda în ciuda faptului că extrema sosită de la Baia Mare s-a accidentat în partida cu Bucovina Suceava. „La Asoltanei nu e o accidentare gravă, va continua fără pauză”, spune Andrieş.

3 – victorii la rând a bifat Energia: 33-31 cu Steaua, 27-26 la Odorhei şi 25-21 cu Suceava

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: