Energia caută jucători buni, dar pe salarii rezonabile

Energia Pandurii se află în perioada de căutări în această perioadă. Antrenorul Vasile Stângă nu a semnat încă cu echipa gorjeană şi a amânat parafarea contractului până după meciul Naţionalei cu Ucraina. Preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu, era ieri mai optimist, după ce a ajuns la concluzia că şansele de a avea acelaşi antrenor şi sezonul viitor au crescut la 50 %. Probleme mari sunt însă la jucători, cei doriţi de antrenorul Stângă renunţând să mai ia în calcul oferta de la Pandurii.

În aceste condiţii, prioritatea acum la Energia Pandurii este grăbirea semnării contractului cu antrenorul şi căutarea unor jucători pentru completarea lotului.

Reporter: S-a ajuns până la urmă la un acord cu antrenorul Vasile Stângă?

Gore Popescu: Domnul Stângă o să vină după meciul naţionalei cu  Ucraina la Târgu Jiu şi vom definitiva condiţiile în care va semna contractul cu noi. Vine să discutăm ultimele condiţii şi e posibil să semneze. Eu cred că domnul Stângă va rămâne la noi.

Rep.: Dar de ce s-au amânat atât de mult aceste discuţii?

G.P.: S-au amânat pentru că unii cer, alţii nu sunt de acord să dea şi se tot negociază. Nu e un păcat să ceri ci sa dai. Dar sigur, condiţiile sunt deosebit de dificile şi toată lumea are probleme financiare.

Rep.: Faptul că au retrogradat Pandurii în Liga a doua ajută în vreun fel la creşterea bugetului la handbal?

G.P.: Nu are nici o treabă handbalul cu fotbalul. Eu am mai spus că bugetele au fost stabilite la început de an la fiecare echipă, aşa cum se stabilesc de obicei şi Pandurii au avut un buget cu care vor continua acum în Liga a II-a. Noi am avut alt buget pe care trebuie să-l respectăm şi să ne încadrăm în bugetul pe care îl avem. În limitele bugetului actual trebuie să scoate maxim posibil, cel puţin până în iarnă şi atunci vom vedea ce va fi. Poate vor fi alte condiţii şi vom discuta altfel. Sigur că la nivelul unui selecţioner, al unui antrenor de nivelul domnului Stângă sunt anumite pretenţii dar trebuie să ne uităm dacă putem să ne ridicăm la aceste pretenţii. Dar eu cred că până la urmă o să ne înţelegem pentru că e un om de înţeles şi vom vedea ce avem de făcut.

Rep.: Care sunt şansele ca antrenorul Stângă să mai rămână la Energia Pandurii?

G.P.: Şansele sunt cam 50 %-50% cum spunea şi dânsul la ultima discuţie. Noi nu am zis că nu suntem de acord cu nimic dar cert este că doi jucători din cei trei pe care dânsul i-a vizat nu vor mai veni la Târgu Jiu. Este vorba de Georgescu şi Novanc de la Steaua care au alte oferte. Novanc spune că vrea să rămână în Bucureşti şi va juca tot la Steaua iar Georgescu spune că pleacă unde va primi mai mult şi nu contează unde va fi, că e la Târgu Jiu sau Reşiţa, la cine oferă mai mult acolo va merge. Eu nu pot să licitez pentru el, avem o limită superioară a salariilor pe care a stabilit-o Consiliul de Administraţie. Noi am transmis deja domnului Stângă această limită şi trebuie să ne încadrăm acolo. Nu cred că merită Georgescu să-l licităm acum cu Reşiţa.

Rep.: În aceste condiţii sunt alte variante de a aduce jucători?

G.P.: Da, sunt destul variante şi domnul Stângă ştie acest lucru. Sunt variante pentru pivot, inter dreapta şi inter stânga, toată Europa e plină de jucători şi totul e să ştim să-i căutăm şi să-i aducem aici în condiţii de eficienţă maximă. Adică jucători buni pe salarii cât mai rezonabile. Nu e normal ca jucător să ceri în condiţiile actuale un salariu de nici tu nu ştii să numeri banii când îi primeşti. Din păcate jucătorii noştri cred că pot cere oricât că li se dă. Dar nici Reşiţa nu mai dă oricât, Steaua nu mai vorbesc iar Constanţa are deja jucători şi a negociat pe câte doi sau trei ani şi încă mai au contract cu jucătorii de valoare de acolo. Aşa că nu văd de ce ne-am speria că nu putem face echipă.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: