Energia încearcă imposibilul la Mediaş

Energia Rovinari incearca imposibilul in sferturile playoff-ului. Trupa lui Nikolic se lupta pentru calificare cu cea mai buna echipa din sezonul regulat, Gaz Metan Medias. Primele doua jocuri sunt in Ardeal, miercuri si joi iar Nikolic spera ca mediesenii sa-i subestimeze pe gorjeni.

Calificată în play-off după 2 ani de pauză, Energia are parte de o misiune aproape imposibilă. Adversarul preferat de gorjeni, Timişoara a clacat în ultima etapă astfel că Nikolic şi compania vor da piept cu Gaz Metan Mediaş.

Primele două bătălii sunt în Ardeal

Sferturile din play-off se vor disputa după sistemul cel mai bun din 5 jocuri. Primele două confruntări sunt la Mediaş, miercuri şi joi. Nikolic ştie că o victorie în Ardeal e extrem de greu de obţinut. „Gaz Metan Mediaş este favorită în faţa noastră, dar nu mergem acolo doar pentru a juca. Mediaş are o echipă bună cu 9-10 jucători de valoare. Au terminat sezonul regulat pe primul loc, au jucători experimentaţi, Tomeljak, Zigeranovic, Mitchel, Ivanovic, Jucan, Drăguşin sau Nicoară. Ei sunt favoriţii cerţi, însă este sport şi orice se poate întâmpla. Nu e pentru prima dată când se întâlneşte David cu Goliat. Dacă putem produce o surpriză, de ce nu-Avem o pregătire specială în privinţa acestor două meciuri de la Mediaş. Am putea avea probleme că jucăm două meciuri în două zile, nu suntem obişnuiţi cu aşa ceva, nu avem jucători experimentaţi. Mergem să jucăm, nu pot promite că vom câştiga, însă dacă nu ne vor trata serios putem face surpriza”, spune antrenorul sârb care se poate baza pe aproape toţi jucătorii în play-off. Doar uriaşul pivot sârb Kljajevic a dispărut se pare de la echipă. Kljajevic, care nu a prins foarte multe minute de la sosirea din iarnă la Tg Jiu, ar fi plecat se pare în Serbia, astfel că Nikolic trebuie să se bazeze sub panou doar pe aportul lui Steffel.

Luptă până la capăt

Energia mizează în confruntarea cu Mediaş tot pe magia lui Darby sau Troupe. De evoluţia celor doi americani depinde soarta gorjenilor. Nikolic şi-a propus să le facă viaţă grea ardelenilor. „Sunt sigur că jucăm bine, am vrea să împingem acest sfert de finală până la meciul cinci. Toată lumea e motivată şi pregătită, nu văd vreun motiv pentru care să nu fim 100% pregătiţi. Primul meci e cel mai important. Am experienţă de play-off timp de şase ani. Până acum eram pe poziţia de favorit, ştiu că există o presiune pe favorită iar dacă vom avea o mică şansă o vom fructifica. Presiunea e pe echipa din Mediaş. Ne vom apăra bine, dar ei au jucători buni care pot face recuperări ofensive ceea ce nu prea e bine. Se joacă la Mediaş, iar acolo este o atmosferă bună de baschet”, spune Nikolic care încearcă astfel să-şi motiveze jucătorii pentru încercarea extrem de grea. În sezonul regulat, Energia a pierdut ambele confruntări cu Gaz Metan, 91 la 104 la Mediaş şi 79 la 85 la Tg Jiu.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: