Energia joacă „cu inima”, dar câştigă numai acasă

Echipa de baschet din Târgu Jiu s-a impus destul de greu în meciul cu Dinamo. A reuşit totuşi o victorie importantă după un meci cu multe greşeli, dar în care s-a jucat cu foarte multă ambiţie. Publicul din Sala Sporturilor a crezut că se poate obţine victoria, jucătorii au crezut şi ei, la fel ca şi antrenorul Theo Evans. Energia Rovinari câştigă doar acasă deocamdată, fiind învinsă de două dintre codaşele clasamentului în deplasare, Gladiator şi U Craiova.

După meciul cu Dinamo, câştigat de echipa sa în prelungiri, Theo Evans  era şi bucuros, dar şi trist în acelaşi timp. Bucuria venea din rezultatul bun obţinut, supărarea mare constituind-o greşelile în lanţ ale jucătorilor săi. „Sunt foarte bucuros că am câştigat, dar am avut şi foarte multe greşeli. O să încerc să-mi dau seama ce se întâmplă pentru a corecta aceste greşeli. Am încercat să folosesc mai mulţi jucători, în diferite poziţii de joc, dar constat că facem greşeală după greşeală”.

Singurul lucru bun pe care echipa sa l-a  făcut la meciul cu Dinamo a fost acela că  a reuşit victoria jucând cu multă ambiţie.  „Am avut şi avem încă nişte jucători care joacă cu inima, cu sufletul. Rareş Apostol pune de fiecare dată suflet chiar dacă face şi greşeli, munceşte mult la meciuri. Avem mulţi jucători care joacă cu inima şi asta ar trebui să vadă toată lumea. Am un respect mai mare pentru jucătorii care joacă cu suflet în oraşe mici şi nu câştigă prea mulţi bani, decât pentru cei care joacă pe contracte mari la echipele de top”, a precizat Evans referitor la jucătorii săi.

Antrenorul spune că aşteaptă de la jucătorii săi să dea mai mult şi în timp cât mai scurt, altfel va trece la schimbări în lot din iarnă: „Aştept mai mult de la jucătorii mei. Iar dacă nu se va întâmpla aşa, atunci la iarnă poate va trebui să fac unele schimbări în echipă, adică va trebui să renunţ la unii dintre jucători. Şi poate că unii joacă cu inima, muncesc mult, dar nu sunt aşa de inteligenţi în timpul jocului. Este adevărat, am fost şi puţin norocoşi după acest meci,  dar de fiecare când jucăm cu Dinamo avem momente grele”.

Evans a apreciat că acesta e cel mai greu sezon pe care l-a avut vreodată pentru el ca antrenor, fiind frustrant să nu aibă o echipă de valoare: „Avem câteva talente în echipă, dar uneori iau decizii greşite care te înnebunesc. Ca antrenor este foarte greu, pentru că stai pe bancă şi te întrebi ce fac acolo. E foarte frustrant să nu poţi face nimic”.

La jocul cu Dinamo jocul a fost salvat de un baschetbalist de excepţie, care poate să dea multe aruncări de trei puncte. „N-am reuşit sub panou la ultimul meci, dar am înscris de trei puncte. Sunt de acord că aici am suferit şi avem multe lucruri de îmbunătăţit. Uneori jucăm bine, alteori prost, dar trebuie să continuăm să muncim. Eu nu mă voi da bătut şi nici jucătorii nu o vor face, ne vom lupta la fiecare meci pentru a ne îmbunătăţi jocul. E tot ce pot să fac şi să promit”.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: