Energia, la moment de cumpănă

Răniți în orgoliu după eșecul usturător de la Sibiu, baschetbaliștii Energiei au parte de un adversar tare greu și în această etapă. Diseară de la ora 19, la Târgu Jiu joacă din nou multipilii campioni de la Asesoft Ploiești care i-au eliminat din Cupă pe gorjeni în acest sezon.

Răbdarea devine un cuvânt pretențios la Energia. Eșecurile din acest sezon i-au enervat la culme pe șefi care sunt deciși să treacă și la pedepse. Un nou eșec în această seară contra Asesoftului va duce la despărțirea de unii jucători dar nici postul lui Nikolic nu mai pare bătut în cuie.

Ultimatum pentru cine-

Se tot vorbește de un ultimatum la Energia în ultima săptămână. Eșecul urât de la Sibiu, 78 la <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />115, a lăsat urme adânci iar șefii nu mai par dispuși să tolereze non-performanța. Nikolic nu cred totuși că ultimatumul îl vizează pe el. ”Nu cred că este vorba despre un ultimatum, dar am vorbit cu conducerea despre înfrângerea ruşinoasă de la Sibiu. Mie ca antrenor îmi este ruşine şi jucătorilor la fel, ca după trei sferturi să primeşti 100 de puncte. Avem meciuri cu Asesoft, Timişoara şi CSM Bucureşti şi trebuie să căştigăm cel puţin un meci, probabil pe cel cu CSM. Sunt antrenor de 18 ani şi nu am primit 100 de puncte după trei sferturi. Altfel, jucătorii pot fi penalizaţi cu 10-20% din salariu sau poate unul sau doi jucători să plece. Trebuie să schimbăm ceva. Nu cred că echipa este blocată psihic, dar a venit accidentarea celor doi pivoţi. După meciul de la Sibiu s-a aprins o luminţă roşie la echipă, iar la meciul cu Asesoft garantez că toată lumea va intra pe teren, nu sută la sută pregătiţi, ci 200% pregătiţi, atât ca voinţă, cât şi ca dorinţă de a juca”, spune sârbul care totuși în ultima vreme mai mult a vorbit și a rămas dator la capitolul fapte.

Asesoftul îi prinde rău de tot

Într-un astfel de moment Energia avea nevoie de un adversary lejer pe teren propriu pentru a mai pansa din răni. Nici programul nu ține cu gorjenii însă, ei urmând să joace cu ”coșmarul” numit Asesoft Ploiești. Energia nu a învins niciodată până acum multipla campioană din ultimele sezoane și chiar a fost umilită de aceasta la Tg Jiu în urmă cu o lună de zile în Cupă. ”Venim după acel meci foarte prost de la Sibiu, pentru ca apoi să întâlnim o echipă extrem de puternică, Asesoft Ploieşti, iar noi avem multe probleme. Pentru noi sunt foarte importanţi cei doi jucători, David Steffel şi Viorel Mocanu, dar ei nu s-au antrenat mai deloc cu echipa în aceste zile. Chiar dacă Energia ar avea tot lotul valid, jucători foarte buni şi rezultate anterioare foarte  bune, ar fi greu de spus că am putea învinge Asesoftul. Pentru mine, Aseosft este o echipă foarte puternică din campionatul românesc. Pur şi simplu îi implor pe suporteri să vină să susţină echipa, este nevoie de ajutorul lor”, încheie Nikolic.

Echipa de acum nu este la nivelul echipelor din anii anteriori care au fost la Tg-Jiu, iar eu am spus acest lucru de la începutul campionatului. Dacă cineva îşi închipuie că în momentul în care ai bani puţini  poţi face performanţă, poate să creadă lucrul acesta, dar este foarte greu”

Dan Cumpănașu, președinte Energia Rovinari (sursa: csenergia.ro)

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: