Energia nu are nici o victorie în 2009 în campionat

Energia Rovinari, revelaţia debutului acestui sezon, care a ajuns chiar şi pe locul I în turul campionatului, nu a reuşit să mai obţină nici o victorie în acest an în retur, singura reuşită fiind cea din Cupa României. Jucătorii lui Theo Evans se pregătesc acum să-şi ia revanşa pentru aceste eşecuri în faţa publicului de la Târgu Jiu şi vor să treacă cu bine de CS Otopeni. Adversarul nu este însă unul de care se poate trece foarte uşor, însă antrenorul Energiei e optimist şi crede că echipa îşi va reveni cu această ocazie.

Tehnicianul celor de la Energia Rovinari se plânge că echipa sa are o mare problemă, aceea că nu poate câştiga în acest retur nici un joc. Gorjenii au pierdut şi meciul din etapa precedentă şi rămân fără nici o victorie pe anul 2009 în campionat. Se pare că echipa lui Theo Evans a început cu stângul acest nou an dar acum va urma o peripadă în care se vor confrunta cu adversari mai facili având şansa de a compensa oarecum cele trei înfrângeri din debutul returului sezonului regulat.

Evans consideră că adversarii pe care Energia îi va avea de înfruntat în următoarele trei etape dau posibilitatea de a compensa cele trei înfrângeri din debutul returului cu trei eventuale victorii. Theo Evans nu crede că dacă a pierdut trei jocuri echipa sa este în criză şi chiar vede Energia ca fiind o formaţie de primele cinci locuri ale clasamentului: „Suntem o echipă pentru primele cinci locuri, iar acum ne aflăm pe locul șase, un loc totuși bun pentru noi care suntem nou-promovaţi.”

Energia joacă în acest weekend pe teren propriu cu CS Otopeni, iar dacă va reuşi o victorie se va detaşa din nou de echipele de pluton şi va urca în clasament, urmând să ia două puncte avans faţă de Otopeni pe care acum îi devansează doar cu un punct. Evans a precizat că echipa sa joacă numai cu gândul la victorie orice meci şi e convins că de CS Otopeni elevii săi vor trece fără probleme chiar dacă nu e un joc uşor: „Jucăm orice meci cu gândul la victorie, iar eu chiar cred că putem învinge. Avem și nevoie de victorie în acest meci. Jucăm acasă, jucăm cu o echipă puternică, iar eu văd această victorie leagată de încă două în următoarele etape. Ar fi o problemă pentru noi să pierdem acum cu Otopeniul, dar sper că acest lucru nu se va întâmpla. Pentru acest retur mă gândesc că dacă vom câștiga patru partide pe teren propriu și una sau două în deplasările pe care le vom face, la finalul stagiunii am putea termina pe locurile 4-5.” După acest joc cu CS Otopeni Energia va întâlni formaţiile din Oradea şi Craiova având în continuare şanse mari de a mai urca în clasament. O problemă în prus pentru echipa gorjeană este presiune publicului, cald cu echipa în tur dar acum nerăbdător şi avid de rezultate la fel de bune. „Am începem să simțim ceva presiune. La început nu a fost vorba de presiune pentru că nimeni nu se aștepta la foarte multe, dar apoi au venit victoriile și am început să simțim puțină presiune, iar acum, după trei înfrângeri, o resimțim destul de puternic. Toată echipa este sub presiune. Suntem ușor îngrijorați, dar acesta este baschetul. Spectatorii aşteaptă rezulate.” Evans spune că nu e voba de presiune din partea conducerii clubului dar el ştie că atunci când nu sunt rezultate antrenorul este cel concediat dând exemplul celor de la Otopeni.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: