Energia pierde din nou! Nikolic acuză jucătorii de sabotaj!

Energia stă pe un butoi de pulbere! Şi asta după ce Nikolic şi compania au pierdut pentru a treia oară consecutiv pe teren propriu! Ultimul eşec, 75 la 84 cu Piteşti, l-a adus în pragul disperării pe Nikolic. Antrenorul sârb se gândeşte chiar la un sabotaj din partea propriilor jucători!

Energia Rovinari – BCM U Pitești 75-84 (pe sferturi: 21-14, 18-29, 21-15, 15-26)

Energia: Atanackovic (11 puncte), Gliga, Darby (12), Roșu, Bratoloveanu, Lăpuște (15), Steffel (16), Mocanu, Giles (7), Nikolic (4), Vujacic (10), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

BCM U: Mătăsaru, Kinloch (15 puncte), Chirof, Barac (19), Jones (10), D. Popescu (3), Popovic (12), Calotă (13), Gennie (9), Albijanic (3), Alexiu, Neguț. Antrenor: Tudor Costescu.

Eşec cu final lamentabil !

Spectatorii au putut să se bucure doar de momentul amuzant de la începutul partidei. Peste o sută de jucării de pluş au fost donate de fani pentru copii nevoiaşi. Chiar şi jucătorii au contribuit la acţiunea umanitară şi au adus jucării de acasă. Pe teren însă, „jucăria” Energiei nu a mers deloc. Elevii lui Nikolic au controlat prima repriză, au condus şi la 10 puncte, dar au intrat la cabine cu un deficit de 4 puncte. Cele 16 puncte ale lui Steffel sau 15 ale lui Lăpuşte au ajutat Energia să revină la conducere, dar totul s-a năruit în ultimul sfert. Gorjenii au uitat parcă să joace şi le-au permis piteştenilor să câştige lejer cu 84 la 75. Totul după o serie inexplicabilă de greşeli de curtea şcolii din partea lui Atanackovic şi compania. „În toate cele trei meciuri disputate acasă și pierdute, am jucat bine în primul sfert. Sunt sigur că jucătorii nu s-au relaxat, dar ceva s-a întâmplat și nu știu ce...De la scorul de 60-60, din zece atacuri, cinci le-am pierdut prostește, s-au pierdut 5-6 mingi aiurea, Piteștiul a venit pe contraatac și a înscris. Este o problemă pentru Energia, care a pierdut de trei ori la rând acasă. Nu se pune problema ca jucătorii să fi fost obosiți sau să nu fie motivați. Au fost speriați, timorați...”, încearcă o explicaţie Nikolic.

Cine îl „lucrează” pe Nikolic ?

Lui Nikolic nu-i vine să creadă că a ajuns la 3 eşecuri la rând pe teren propriu şi 4 consecutive în Liga Naţională. Antrenorul sârb se gândeşte la tot felul de scenarii, inclusiv acela că ar fi „lucrat” de proprii jucători! „Poate, spun poate, să fie și un sabotaj împotriva mea. Nu știu din partea cui, nici dacă e într-adevăr un sabotaj. Jucătorii și-au pierdut la un moment dat concentrarea. Am discutat trei zile despre apărare. Am zis să nu facem apărare dublă la fundași și, dacă ne vom uita pe casetă, vom vedea de cel patru ori făcând apărare dublă la fundași”, spune antrenorul. Întrebarea e cine îl sabotează pe Nikolic? Darby şi Steffel nu pot fi acuzaţi de nimic, ei fiind cei mai constanţi jucători ai Energiei, lucru recunoscut şi de Nikolic. Jucătorii români nu pot fi nici ei suspectaţi. Mocanu e accidentat, Lăpuşte joacă tot mai bine în ultima perioadă, în timp ce Gliga, Roşu şi Alionescu joacă prea puţin pentru a avea timp de „sabotaje”. Deci cine mai rămâne pe lista de suspecţi a lui Nikolic? Tocmai jucătorii sârbi, compatrioţi de-ai antrenorului!  După un start bun de sezon, Atanackovic s-a stins repede şi nu mai joacă mare lucru. Vujacic nu s-a dovedit nici el o achiziţie reuşită. Când n-a stat accidentat, a cam şomat pe teren, nerespectându-şi blazonul de „shooter veritabil”. Fiul antrenorului, Stefan Nikolic, e un jucător inconstant, dar cam aşa a fost mereu de la sosirea la echipă în 2010. Un caz aparte îl reprezintă Robert Giles. Americanul e la a doua aventură la Energia, la fel de proastă însă ca prima. Giles a dezamăgit crunt şi nu va mai face parte din lot şi în retur. Jucătorul a plecat deja în această dimineaţă spre SUA şi nu va juca nici în ultimul meci al anului, programat sâmbătă, pe terenul „lanternei roşii”, Dinamo.

4 – eşecuri la rând are acum Energia: cu Craiova, Mobitelco Cluj, Oradea şi Piteşti. Gorjenii joacă ultimul meci din acest an sâmbătă de la ora 15 în Arena de Baschet din Bucureşti, pe terenul celor de la Dinamo

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: