Energia Rovinari e de neoprit

Energia Pandurii îşi continuă marşul triumfal prin prima divizie ajungând la un pas de locul I după etapa din week-end. Baschetbaliştii lui Theo Evans au reuşit o nouă victorie pe teren propriu, scor 83-69 cu Gaz Metan Mediaş şi au urcat pe locul II în clasamentul diviziei A. Baschetbaliştii gorjeni mai au nevoie doar de o victorie la Rapid în etapa viitoare pentru a urca pe prima poziţie şi pentru a confirma încă o dată renumele de revelaţie a campionatului.

Energia Rovinari – Gaz Metan Mediaş 83-69 (29-22, 21-9, 23-21, 10-17)

Energia Rovinari:Green (3), Troupe (14), Darby (17), Jackson (14), Golubovic (4), B. Popescu (19), Trim (12), Apostol, Amărghioalei, Pacioga, Alionescu, Stoican. Antrenor: Theo Evans.

Gaz Metan Mediaş:Radmanovac (3), Dehelean (13), Marjanovic (11), Samardzija (3), Bubanja (11), Glisovic (4), Dumitrescu (2), Thomson (11), Jucan (11), Băbuţ, Buciuman, Dimitrijevic. Antrenor: Mladen Jojic.

Şi la meciul cu Gaz Metan Mediaş atmosfera din Sala Sporturilor a fost incendiară ca de fiecare dată când baschetbaliştii au meci pe teren propriu. Energia a început jocul în forţă chiar dacă întâlnea una dintre echipele cu o prestaţie bună în acest tur de campionat. Conducând pe toată durata primului sfert, Energia a încheiat primele zece minute cu un avantaj de şapte puncte.

Până la pauză baschetbaliştii şi-au consolidat victoria intrând la cabine cu un avantaj de 50-31. Punctele din primele două sferturi au ajutat Energia Rovinari să obţină victoria pentru că în rândul jucătorilor a apărut o stare de automulţumire care nu a mai dus la acelaşi randament bun. Deja sfertul trei a fost unul mult mai echilibrat iar cei de la Gaz Metan Mediaş s-au apropiat simţitor de gorjeni, scorul sfertului trei fiind de doar 23-21. Relaxarea de pe final de meci a dat emoţii băncii tehnice a Energiei, antrenorul Evans explicând această situaţie prin diferenţa mare de pe tabelă de la acel moment: „Se mai întâmplă din când în când să ne mai relaxăm, mai ales când avem o diferenţă evidentă pe tabelă. Jucătorii nu mai sunt aşa de agresivi, joacă la trecerea timpului, ceea ce s-a întâmplat şi cu echipa din Mediaş, când am făcut pasul înapoi, dar în cele din urmă am terminat în forţă. Dincolo de asta, am făcut totuşi, un joc bun pe toată perioada meciului. S-a observat că toţi jucătorii au jucat bine şi de câte ori se va întâmpla asta, va fi greu pentru oricine să ne învingă, mai ales pe teren propriu”.

Energia a pierdut ultimul sfert cu scorul de 10-17, dar victoria era deja asigurată de diferenţele mari din primele sferturi. Energia a încheiat jocul numai cu jucători români pe teren, aşa cum procedează de regulă antrenorul Evans la jocurile mai puţin dificile: Apostol, Amărghioalei, Pacioga, Alionescu şi Stoican. În urma acestei noi victorii Energia a urcat pe locul doi în clasament şi se află la doar un punct de prima poziţie, acolo unde se va afla cu siguranţă după jocul din etapa a XI-a cu Rapid Bucureşti. Chiar dacă joacă în deplasare Energia nu poate avea emoţii că nu se va impune la acest joc, pe terenul echipei Rapid impunându-se până acum toţi adversarii din prima divizie deoarece are în componenţă doar jucători tineri. În condiţiile în care liderul Elba Timişoara va sta în etapa viitoare datorită retragerii echipei din Vâlcea  din divizia A.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: