„Energia Rovinari este o forţă în baschetul românesc!”

Baschetul gorjean a produs o mare surpriză la Federaţia Română de Baschet, oficialii federali constatând cu surprindere că echipa din Târgu Jiu a ajuns pe poziţia a doua a clasamentului, deşi este una recent promovată. Pentru a vedea ce anume au făcut gorjenii după ce au promovat în prima ligă şi care e atmosfera la echipă, preşedinta federaţiei, Carmen Tocală, s-a deplasat personal la Târgu Jiu sâmbătă, cu ocazia meciului cu BC Elba Timişoara, participând şi la o întâlnire cu presa. Concluzia a fost că baschetul românesc a câştigat un centru important la Târgu Jiu  şi că promovarea Energiei în prima ligă a însemnat promovarea în zonă a baschetului prin performanţele şi rezultatele pe care le are echipa.

Carmen Tocală a ajuns la concluzia că echipa de baschet din Târgu Jiu nu înseamnă numai jucătorii de culoare de pe teren sau cei autohtoni, incluzând în structura care s-a creat întregul staff  tehnic, suporterii şi toată partea managerială ce se află în umbra echipei. Preşedinta FR Baschet a dorit să-i felicite pe toţi pentru modul în care s-au descurcat până acum şi le-a urat succes în continuare.

Reporter: Ce părere v-a făcut echipa de baschet Energia Rovinari Târgu Jiu până acum-

Carmen Tocală: Am văzut această echipă chiar din pregătiri, de la meciul cu Asesoft şi am spus atunci că Energia va avea un traseu extraordinar deşi este debutantă în Divizia A. Am urmărit apoi şi meciul de la Otopeni, meci în care Energia a condus tot timpul, dar au fost câteva momente de labilitate psihică ce au condus la pierderea jocului. O decizie bună, descalificarea lui Obradovic, nu a fost observată de jucătorii Energiei, aceştia au reacţionat violent deşi aveau două aruncări şi mingea. Mai mult nu li se putea da în acel moment. Nu au sesizat decizia arbitrilor şi au alunecat pe panta nervilor nestăpâniţi.

Rep.: Unde aţi vedea Energia în ierarhia echipelor care evoluează acum în prima ligă de baschet a României-

C.T.: Nu pot şi nici nu am voie să fac clasamente. Se vor întâmpla foarte multe, se vor face multe transferuri în luna ianuarie. Şi Energia are dreptul la transferuri şi acum este mult prea devreme ca să ne putem pronunţa în privinţa locului pe care această echipă l-ar merita. Ceea ce pot spune este faptul că sunt echipe bune ale României care spun „nu putem să participăm la cine ştie ce acţiuni deoarece avem meci greu la Târgu Jiu”. Dacă toate echipele din campionat consideră în acest moment că au meci greu la Târgu Jiu înseamnă că Energia Rovinari este o forţă în baschetul românesc.

Rep.: Cum vedeţi totuşi campionatul de baschet după etapele disputate deja-

C.T.: Acest campionat este foarte echilibrat. Faptul că Asesoft a pierdut primul meci este bine pentru campionatul naţional. Piteştiul, câştigând în faţa Asesoftului a condus la o competiţie egală. Piteştiul a pierdut apoi la Târgu Mureş, Târgu Mureş a pierdut la Timişoara, Timişoara a pierdut la Târgu Jiu, aşa că la acest moment opt echipe sunt de valoare sensibil egală.

Rep.: Credeţi că are Energia  bugetul necesar unei echipe de baschet pentru a rezista în prima ligă-

C.T.: Ştiu că cel mai mare buget acum se află undeva spre un milion de euro. Din discuţiile pe care le-am avut cu investitorii dumneavoastră sunteţi pe la jumătate din acest punct de vedere. Va fi şi pentru baschet o perioadă mai grea, de câteva luni, până se vor stabili bugetele de marketing şi publicitate. Noi suntem dependenţi de ele şi de autorităţile locale. Dar aici am văzut că nu sunt probleme de acest gen. Pentru Energia nu ne facem griji. Sunt alte echipe care sunt în impas.

Rep.: Care dintre jucătorii Energiei v-a plăcut cel mai mult la acest meci-

C.T.: De la Energia l-am remarcat pe Bogdan Popescu şi-l iubesc foarte tare pentru că este jucătorul echipei naţionale, dar toţi jucătorii străini sunt buni şi ei cresc valoarea campionatului naţional. Aveţi şi un antrenor foarte bun şi echilibrat, care ştie foarte bine stilul american. Nu ştiu cum s-ar fi descurcat cu jucători sârbi, dar a ales să joace cu americani şi foarte bine a făcut. Dacă ne-ar permite legislaţia, ar fi bine să naturalizăm americani pentru echipa naţională, dar din punct de vedere legislativ suntem clar defavorizaţi. Noi trebuie să aşteptăm opt ani pentru acordarea cetăţeniei.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: