Energia, victorie şi eşec

Energia a debutat cu dreptul la turneul amical disputat pe teren propriu. Trupa lui Andries a invins divizionara secunda CSM Oradea cu 33 la 30 dupa un meci aprig disputat. Echipa a doua a Energiei, formata din multi tineri a pierdut in fata celor de la Potaissa Turda cu 34 la 40.

Energia Pandurii – CSM Oradea 33-30 (18-14)

Cei mai buni marcatori:Energia – Păiuş şi Ilieş (câte 7 goluri), Mledenciu şi Popescu (câte 5) / Alex Farcaş (10), Răzvan Farcaş şi Macovei (câte 5).

Energia Pandurii 2 – Potaissa Turda 34-40 (17-24)

Cei mai buni marcatori: Energia – Şandru (9), Mledenciu (6), Giotoiu (5) / Dediu (7), Ştef, Câmpan şi Marian (câte 6).

Accentul pe fizic

Programată la mijloc de săptămână, Cupa Energia s-a desfăşurat până acum într-un semi anonimat. Maxim 100 de spectatori au venit să urmărească la lucru trupa lui Andrieş. Antrenorul şi-a împărţit lotul în două pentru a-şi vedea toţi elevii la lucru. Echipa secundă, formată din mai mulţi juniori şi întărită cu seniorii Giotoiu sau Şandru a pierdut în faţa prim divizionarei Potaissa Turda cu 34 la 40. În cel de-al doilea meci al zilei, Păiuş şi compania s-au luptat pe viaţă şi pe moarte cu echipa de liga a doua, CSM Oradea. Meciul fost viu disputat iar Energia l-a câştigat la limită cu 33 la 30. „Până la urmă e ceea ce ne-am propus, să fie două jocuri de pregătire, două meciuri bune. Chiar dacă am făcut două echipe, problema e că s-a văzut când i-am pus în al doilea joc să alerge pe jucătorii care au evoluat şi în primul joc (n.r. Şandru, Giotoiu, Mledenciu, Popescu), au picat din punct de vedere fizic. Dar asta mă interesează, să alerge, să acumuleze pregătire fizică şi să facem cât mai multe jocuri pentru că prin ele creştem ca valoare. Mie îmi convine ca toate jocurile de pregătire să se joace în ritmul ăsta tare cum a fost cel cu Oradea. Am avut momente când am fost agresivi, apoi am lăsat-o mai moale, au devenit ei mai agresivi şi a fost un meci foarte, foarte bun de pregătire”, a comentat tehnicianul Andrieş.

Azi, alte jocuri

Turneul continuă şi astăzi, Energia urmând să joace din nou cu cele două echipe invitate. Astfel de la ora 10 echipa a doua se va duela cu Oradea în timp ce jucătorii de bază se bat cu Potaissa Turda de la ora 12 în meciul vedetă al turneului. „Ne pregătim în continuare, unii sunt puţin obosiţi că vin de la naţională dar e bine că facem alergare şi antrenamente bune. Trebuie să facă faţă şi mâine (n.r. azi), e un turneu de pregătire şi trebuie să facă faţă. Sper să acumuleze fizic pe fond de oboseală şi să fim ok din punct de vedere fizic la începutul jocului”, mai spune Andrieş.

6 – tineri a folosit ieri Andrieş în primul meci: Geică, Marii, Bogdan şi Alexandru Mănescu, Ianaşi şi Lişiţă.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: