Energia vrea a doua victorie din noul sezon

Etapa a doua a primei ligi de handbal programează astăzi partida dintre CSM Oradea şi Energia Pandurii din cadrul etapei a doua, intermediare. Meciul se va disputa în sala „Antonio Alexe” din Oradea, de la ora 18:00, echipa gorjeană plecând  din Târgu Jiu încă de ieri dimineaţă şi efectuând aseară un antrenament la Oradea. Antrenorul Vasile Stângă nici nu concepe alt rezultat decât victoria la acest joc la care se va baza şi pe interul Ante  Kukrika, marele absent al primei etape.

CSM Oradea nu e un adversar care să poată pune mari probleme unei echipe cu pretenţii de a câştiga titlul dar cum Energia nu a avut un start foarte bun orice rezultat e posibil la acest meci. Antrenorul Vasile Stângă nu crede însă că echipa sa poate avea probleme la acest meci în faţa unui adversar care în prima etapă a cedat pe teren propriu la o diferenţă de 12 puncte. „La Oradea vreau victoria, nici nu discut. În prima etapă s-a văzut că nu au rezistat ritmului impus de Suceava şi au căzut rău în repriza a doua”, a spus Stângă despre adversarul de azi al echipei sale care a pierdut meciul din prima etapă.

Kukrika revine

Vestea bună pentru cei de la Energia este că la acest meci va reintra pe teren interul Kukrika, accidentat la nas la turneul de la Odorhei şi absent în prima etapă. Totuşi Stângă recunoaşte că meciul ar putea fi şi greu pentru echipa sa, funcţie de modul de abordare a partidei: „Uşor va fi meciul funcţie de modul în care îl vom aborda noi. Trebuie să fim foarte serioşi şi concentraţi de la început şi să nu le dăm nici o şansă. Nu trebuie să lăsăm adversarul să gândească pentru că ne-ar putea crea probleme. Sper să nu mai ratăm aşa de mult ca la meciul cu Steaua. Acum că revine şi Kukrika poate va fi mai uşor”. CSM Oradea este o echipă nou promovată care a luat patru jucători de la Braşov şi alţi patru de la lotul naţional de tineret, având la dispoziţie un lot de tineri dar fără prea mare experienţă, Stângă mizând şi pe această problemă a gazdelor. Şi obiectivele celor două formaţii sunt total diferite Energia având obiectiv de performanţă locurile 1-3 iar Oradea doar de a rămâne în prima divizie. „Ar fi o performanţă şi pentru ei să reuşească să se menţină. Dar au avantajul că e un public de handbal la Oradea. Chiar voi merge cu echipa naţională acolo pentru meciurile de calificare la Campionatul European cu Spania şi vom face şi Trofeul Carpaţi tot la Oradea. E un lucru mare ca publicul să ştie regulamentul şi chiar poate să pună presiune pe adversar, dar şi pe arbitrii atunci când mai greşesc”, a mai spus Stângă referitor la avantajele celor de la Oradea în faţa echipei sale la acest joc.

Favoriţi la Oradea

Oradea este una dintre echipele care au început mai slab această ediţie de campionat, iar faptul că au pierdut meciul de debut este considerat un avantaj şi de către  preşedintele Gore Popescu. „În mod normal trebuie să mergem la victorie şi cred că şi domnul Stângă şi jucătorii au avut de învăţat din meciurile amicale pierdute cu Baia Mare şi Odorhei şi vor face o altă strategie pentru a avea câştig de cauză. Sper să aibă puterea să se concentreze mai bine şi să facă un joc mult mai bun”, a spus ieri preşedintele amintind faptul că obiectivul este clar pentru Energia clasarea pe locurile 1-3 în acest şi pentru a-l îndeplini orice meci este la fel de important: „Deocamdată a trecut doar o etapă şi nu avem de ce să ne îngrijorăm dar ei trebuie să se concentreze şi să fie conştienţi că trebuie să treacă de orice echipă din campionat. Nu mă tem deloc de acest meci, ar fi chiar culmea să o fac la ce lot şi obiectiv avem noi! Sunt convins că băieţii vor câştiga partida de la Oradea”.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: