Euro falși plasați pe piața din Gorj de un italian

Doi bărbați din Gorj și un cetățean italian și-au petrecut sfârșitul de săptămână în spatele gratiilor, după ce magistrații de la Judecătoria Târgu Jiu au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă. Gabriel Bordei și Viorel Rîncu sunt cei doi gorjeni care, împreună cu Del Villano Antonio, au intrat în vizorul autorităților, ofițerii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate ocupându-se de prinderea lor într-o anchetă coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

„S-a reţinut că inculpaţii R.V. şi D.V.A. au deţinut şi au transmis, în vederea punerii  în circulaţie, prin încredinţarea către inculpatul B.G., un număr de 140 bancnote în cupiură de 50 euro, constatându-se că acestea sunt contrafăcute şi au aceeaşi serie. S-a mai stabilit că inculpatul B.G. a repus în circulaţie, prin transmitere, un număr de 6 bancnote  în cupiură de 50 de euro. Procurorii au înaintat instanţei de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a celor trei inculpaţi, aflaţi în stare de reţinere”, a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Surse din anchetă susţin că o parte din bani au fost folosiţi de un suspect pentru cumpărarea unui telefon mobil, iar altul ar fi luat un miel de Paşte.

Cei trei suspecți sunt acuzați de punere în circulație de valori falsificate, decizia dată în cazul lor de emitere a mandatelor de arestare preventivă nefiind una definitivă. Mandatele sunt emise însă pe 30 de zile și, dacă nu vor fi prelungite, vor expira pe 21 martie.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: