Evans: „Nu vom câştiga la 20 de puncte şi prevăd un meci strâns!”

Energia Rovinari este prima echipă care va debuta în returul campionatului dintre formaţiile gorjene. Vacanţa a fost foarte scurtă pentru baschetbalişti, la fel ca şi perioada de pregătire a returului, de sâmbătă aceştia revenind deja în competiţie şi având un meci programat acasă cu BC Argeş Piteşti. Antrenorul gorjenilor, Theo Evans, a studiat şi adversarul dar se gândeşte şi la echipa sa unde schemele de joc nu mai pot fi aceleaşi pentru că a făcut trei noi achiziţii. Evans e convins că va debuta cu o victorie la acest prim meci dar spune că nu va fi una la scor.

Echipa piteşteană cu care Energia va juca sâmbătă la Sala Sporturilor, cu începere de la ora 19:00,  şi-a păstrat jucătorii din primul cinci cu care a jucat în turul campionatului şi acesta ar putea fi un atu al oaspeţilor. Lotul a fost completat cu doi noi jucători, doi sârbi despre care Theo Evans recunoaşte că nu ştie foarte multe. „Va fi un meci foarte greu pentru noi pentru că nu am avut la dispoziţie decât cinci zile pentru a ne pregăti împreună. Noii veniţi au încercat în acest scurt timp să înveţe schemele pe care noi le-am pus în practică în prima parte a campionatului. Nu vom juca doar pe schemele pe care le-am avut în tur, ci ne vom adapta şi vom juca în funcţie de jucătorii pe care îi avem acum la dispoziţie pentru că putem juca altfel avându-i în teren pe Trim, Darby sau Căpuşan” a spus ieri Theo Evans referitor la acest prim meci din retur. Echipa sa are avantajul de a fi mai mare ca înălţime prin achiziţiile efectuate fiind vorba de jucători mai mari, mai puternici şi mai atletici. Cu venirea lui Căpuşan s-au adăugat lucruri noi la echipă cum ar fi rapiditatea din joc a acestuia.

Vrea victoria

Dacă nu îşi face probleme în privinţa lui Căpuşan, Evans crede că Trim şi Darbi se vor reacomoda mai greu: „Trim şi Darby din punct de vedere fizic sunt bine. Dar îmi fac probleme în jocul lor de baschet, pentru că în ultima perioadă nu au jucat. Au făcut aruncări şi s-au antrenat, dar nu au jucat un meci oficial de luni bune. Sper să crească de la meci la meci”. Evans spune că şi sistemul de apărare va fi unul diferit şi că având acum mai mulţi jucători înalţi, şi pe Trim sub panou, şi pot juca mai mult om la om.

Antrenorul gorjenilor vrea să debuteze cu o victorie pe teren propriu însă recunoaşte că acum va fi ceva mai greu pentru că echipa sa nu a avut suficient timp să pregătească acest meci şi nici meciuri amicale disputate: „Ne-am dorit un meci amical cu cei de la Craiova, dar aceştia nu au avut jucătorii disponibili şi nu am putut efectua acest joc de pregătire. Am făcut un joc contra unei echipe formată din jucătorii nou veniţi pentru a-i vedea cum se mişcă. Fizic jucătorii sunt pregătiţi destul de bine însă ei au probleme pentru că în ultima perioadă ei nu au jucat jocuri oficiale. S-au antrenat acolo unde au fost, dar nu în condiţiile unei competiţii. Sperăm ca în cel mai scurt timp lucrurile să se îndrepte la acest capitol. Au mai fost şi probleme cu adaptarea la fusul orar, dar încet ne revenim. Acum sper să fim pregătiţi pentru meciul cu Piteşti”.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: