Evaziune fiscală de 1 milion de euro

Preşedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Rromi din România, Constantin Ninel Potârcă, candidat la preşedinţia României este anchetat de procurorii anticorupţie într-un dosar privitor la o presupusă evaziune fiscală de 40 de milioane de lei, adică un milion de euro, politicianul susţinând că nu a păgubit statul niciodată.

Potârcă este obişnuit cu declaraţiile date în faţa anchetatorilor pentru că, cel puţin în ultimii ani, pe numele lui au fost deschise mai multe dosare, toate fiind însă finalizate favorabil pentru acesta. Miercuri după-amiază acesta a fost cu avocatul său la Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde i-a fost adus la cunoștință faptul că este pus sub învinuire în mod oficial în dosarul presupusei evaziuni fiscale. Ancheta este derulată de procurori anticorupție întrucât prejudiciul este de cel puțin un milion de euro, iar DNA are competenţa în astfel de situaţii. Anchetatorii nu au dezvăluit nimic din documentele care stau la baza dosarului, dar e evident că nimeni nu se risca să facă un astfel de demers juridic, mai ales că anchetatul este un politician cu aspiraţii înalte pentru toamna care urmează.

Potârcă a fost ieri la DNA Târgu-Jiu

Constantin Ninel Potârcă a confirmat ieri că a fost miercuri după-amiază la Biroul Teritorial Târgu Jiu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. El spune că motivul prezenţei sale acolo, alături de avocat, a fost unul cât se poate de simplu, acela de a le cere procurorilor să îl trimită mai repede în judecată pentru a nu-i fi afectată imaginea în timpul campaniei electorale. Potârcă susţine că evaziunea fiscală care îi este imputată de procurori a mai făcut obiectul altor dosare penale, soluţionate cu neînceperea urmăririi penale. Omul de afaceri afirmă că deţine documente şi probe cu care îşi poate dovedi în instanţă nevinovăţia, motiv pentru care le-a cerut procurorilor să finalizeze mai repede cercetările. Conform declaraţiilor sale, procurorii anticorupţie au suspiciunea că tranzacţiile cu facturi în valoare de 40 de milioane de lei nu au la bază operaţiuni reale, lucru pe care Potârcă îl neagă categoric.

Potârcă: Dacă nu candidam nu mai cerceta nimeni nimic

"E o treabă mai veche, cu o firmă de prin Vâlcea, există contracte pentru tot ce s-a facturat acolo, au fost relaţii comerciale, nu e vorba de nicio ilegalitate. Cred că dacă nu candidam nici nu mai cerceta cineva ceva pentru că au tot fost anchete şi nu s-a dovedit nimic. Au mai cercetat şi alţii şi nu au găsit nimic pentru că eu nu fac evaziune. Am 30 de neînceperi de urmăriri penale şi 3-4 achitări date de instanţele de judecată, aşa că nu e o problemă nici dosarul acesta. Am un dulap plin de documente pe care le păstrez de la toate controalele din ultimii 10 ani. Am 100 de controale pe an, adică unul la 3 zile, iar acum, când începe campania, s-au gândit unii că poate mă prind cu ceva, dar voi candida, vă asigur de asta", spune Potârcă.

Omul de afaceri susţine că are adunate semnăturile necesare pentru a-şi depune candidatura la Preşedinţie şi că aşteaptă doar formarea Biroului Electoral Central pentru a parcurge această etapă de înscriere în cursa electorală. Constantin Ninel Potârcă vrea să candideze din partea etniei rromilor, el anunţând încă din vară că vrea să fie primul reprezentant al comunităţii care va candida pentru cea mai importantă funcţie publică din România. El îl are de partea sa pe Nelu Pavel, lider al Partidei Rromilor şi consilier judeţean PSD, cel care l-a şi autoproclamat pe Potârcă drept "Obama de Meteor".

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: