Evaziunea în panificaţie se lasă cu dosare penale

Polițiștii din Rovinari, în colaborare cu cei de la Fărcăşeşti, Negomir şi Bâlteni, continuă acțiunile în scopul combaterii ilegalităţilor în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri  vizând în special produse de panificaţie.

Un bărbat de 51 de ani din Negomir care administrează o societate comercială a fost oprit în trafic  în timp ce transporta cu o autoutilitară produse de panificaţie şi patiserie. Administratorul societăţii nu deţinea documente legale prin care să justifice provenienţa pentru 15 pâini și 20 de pateuri. Oamenii legii au sancționat administratorul cu amendă contravențională de 6.000 lei şi au dispus  confiscarea cantităţilor de produse de panificaţie şi patiserie transportate ilicit.

Polițiștii au găsit asupra bărbatului documente extracontabile, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cercetările au fost continuate apoi și la un alt punct de lucru al aceleiași societăți unde au fost găsite la comercializare mai multe produse de patiserie pentru care lucrătorul comercial nu deţinea documente de provenienţă. Și angajatul a fost sancționat cu amendă contravențională de 1.000 de lei. Au fost efectuate verificări şi la brutăria bărbatului din comuna Negomir, ocazie cu care au fost ridicate documente contabile privind întreg procesul de panificaţie  și anume rapoarte de producţie, bonuri consum și avize expediţie. Polițiști au întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală pentru că,  în perioada ianuarie – februarie 2013, administratorul nu a înregistrat veniturile în contabilitate.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: