Ex-secretatul de la Sadu a refuzat de 42 de ori mita oferită!!!

Fostul secretar al Primăriei Bumbeşti Jiu, Victor Şolea, a fost audiat ieri în procesul în care este acuzat de luare de mită după un flagrant organizat la sfârşitul anului trecut. Bărbatul se află de atunci în spatele gratiilor, dar în faţa magistratului de caz a mărturisit că nu a cerut nici măcar o singură dată banii ce i-au fost daţi. El spune că, din contră, a refuzat suma respectivă de câteva zeci de ori.

Cazul lui Şolea capătă noi întorsături după declaraţiile pe care fostul secretar le-a făcut în faţa magistratului Alin Nicolescu, cel care va da un verdict în dosarul său. Fostul secretar a fost până acum doar acuzat, în public cel puţin el neavând ocazia să îşi spună punctul de vedere. La audierile de ieri de la Tribunalul Gorj, bărbatul de 62 de ani i-a precizat încă de la început judecătorului de caz că în cei 25 de ani în care a fost în funcţie la Primăria Bumbeşti Jiu nu a avut niciodată o astfel de problemă şi cu atât mai puţin îşi dorea o asemenea belea acum, când mai avea un an până la pensie. El a menţionat, în schimb, că a ajuns în postura de inculpat pentru că femeie care l-a denunţat la Parchet i-a aruncat pur şi simplu banii în faţă, după care a plecat din biroul său.

Povestea flagrantului

Anchetatorii gorjeni s-au ferit în ultimii ani să prezinte public imagini de la flagrantele pe care le-au realizat după ce s-au umplut de „respect” în câteva cazuri în care eşecul era cel puţin previzibil. Cazul de la Primăria Bumbeşti Jiu a fost la un pas de a deveni un eşec, mai ales că Şolea a menţionat că nu el a fost cel care a căutat-o pe denunţătoare, ci ea a insistat să-i ofere ceva, în speranţa că va fi ajutată la obţinerea unui titlu de proprietate pentru un hectar şi jumătate de pădure.

Din cele relatate de fostul secretar reiese că înainte de realizarea flagrantului denunţătoarea sa l-a sunat insistent şi i-a dat şi mesaje scrise atunci când acesta refuza întâlnirea cu ea. Femeia dorea cu orice preţ să ajungă faţă în faţă cu Şolea pentru a-i înmâna banii pe care îi avea de la organele de urmărire penală. Fostul secretar a spus că era căutat şi la Târgu Jiu şi la Bumbeşti Jiu de către cea care i-a stricat finalul de carieră, cei doi reuşind să se întâlnească în cele din urmă în faţa Primăriei din Bumbeşti Jiu. Femeia ar fi încercat aici să îi dea lui Şolea 3000 de lei, în stradă, bani pe care acesta i-a refuzat. Cei doi au mers însă în biroul fostului secretar, denunţătoarea fiind cea care a încuiat uşa biroului cu yala, pe motiv că nu trebuie deranjaţi de nimeni.

Şolea spune că aici femeia, care avea asupra ei aparatură de înregistrare video şi audio, a insistat cu orice preţ ca el să ia banii, să-i ceară, bărbatul spunând că a trebuit să spună de vreo 40 de ori „nu”. La un moment dat, în uşa de la birou cineva a bătut cu putere la un moment dat, iar atunci denunţătoarea i-a dat banii lui Şolea şi a fugit, moment în care în birou a intrat un alt angajat al Primăriei, care avea treabă cu fostul secretar. „M-am pierdut cu cumpătul, nu am ştiut cum să reacţionez. Ce era să fac? Să arunc banii pe jos? Ce se întâmpla atunci, ce se putea crede? Să-i fi spus celui care a intrat în birou? Nu am mai apucat pentru că el a început să îmi spună ce treabă avea cu mine iar în nici un minut au intrat peste noi vreo şapte domni de la Poliţie şi Parchet”, a povestit fostul secretar.

Bolnav, se cere liber

Victor Şolea a ajuns astfel purtător de cătuşe la mâini, arestarea sa producându-se în contextul în care cu peste un an în urmă cea care l-a denunţat şi a participat la flagrant i-a mai oferit o hotă drept cadou pentru fetiţa de cinci ani pe care secretarul o are acasă. Anchetatorii cred că atunci femeia a priceput că poate să îl „impulsioneze” pe Şolea pentru a primi terenurile pe care le revendică. Rudele fostului secretar spun însă că denunţătoarea avea o firmă care distribuia inclusiv hote la nivel de judeţ, iar Primăria făcea demersuri la acel moment pentru a achiziţiona un astfel de aparat. Denunţătoarea a venit cu o hotă la Şolea pentru a o vinde Primăriei, dar Primăria tocmai făcuse o asemenea achiziţie şi, în acest context, fostul secretar s-a ales cu un cadou care acum îi încurcă toate socotelile. El a pledat ieri nevinovat, iar avocaţii săi au solicitat punerea lui în libertate inclusiv din motive medicale, la vârsta sa fostul secretar nefiind doar unic întreţinător al unei familii cu un copil minor, ci şi o persoană bolnavă.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: