Excluderea e nulă! Primarii Bârcă, Bălu și Ardeiu, din nou pedeliști

Excluderea celor trei primari din PD-L Gorj, Ion Bîrcă, Marian Ardeiu și Dănuț Bălu, nu este statutară! Potrivit primarului din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, decizia nu a fost adoptată în Consiliul Director și din acest motiv nu este legală. Primarii au primit deja înștiințarea că nu pot pleca din PD-L. Cel mai supărat este primarul din Samarinești, Marian Ardeiu, care amenință cu judecata.

Schimbare de situație în cazul celor trei primari ai PD-L, excluși din partid de fostul președinte Ion Cupă, înainte ca acesta să părăsească formațiunea politică! Primarul Liviu Cotojman a declarat că s-a decis păstrarea în partid a celor trei primari, de la Turburea, Fărcășești și Samarinești. “Vor primi o înștiințare că hârtia de excludere pe care au primit-o este nulă de drept pentru că nu respectă statutul partidului. Ca să excluzi primari, statutul prevede ca excluderea să fie discutată în Biroul Permanent Județean și aprobată în Consiliul Director. Lucrul acesta nu s-a făcut. S-a discutat doar în birou și s-a luat o decizie care a încălcat statutul”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

O jumătate de excludere

Acesta mai spune că cei trei primari ar trebui să se gândească de două ori până să se înscrie în alt partid, pentru că riscă să-și piardă mandatul.

Președintele interimar al PD-L Gorj, Dan Vâlceanu, a explicat de ce deciziile de excludere a celor trei sunt nule. “ Putem să arătăm că din acest sediu nu ies hârtii nevalabile pe care să le luăm de bune. Dacă am făcut o greșeală o îndreptăm. Dacă ne considerăm un partid serios, nu pot lăsa să iasă documente nevalabile. Decizia de excludere este nulă de drept. O să trimit o adresă prin care le comunic că decizia e nulă. Biroul Permanent doar propune, nu exclude. În 30 de zile trebuie să faci Consiliul Director Județean (CDJ), dacă nu convoci CDJ, atunci decizia devine nulă. Deci ceea ce s-a făcut acum este doar o parte din procedura de excludere”, a declarat Dan Vâlceanu.

PROCES

Supărat peste măsură este primarul Marian Ardeiu. “Mă aduce cu forța, ce o să facă? Poate mă adresez instanței. Dacă eu am făcut altă adeziune, e vina mea? Poate am făcut o adeziune la un partid, având hârtiile la mână eu eram independent. Ce fac, rămân fără mandat? Cred că e un capitol închis”, a declarat primarul Ardeiu.

Vizualizări: 242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: