Excluderea lui Răuţ, o chestiune de zile

Noul şef al PNL Gorj nu a convocat până acum noul Birou Politic Teritorial al filialei într-o primă şedinţă după validarea alegerilor din organizaţie, însă un punct de pe ordinea de zi este evident pentru mai toţi membrii acestui for de conducere al liberalilor.

Dian Popescu declară că, din teritoriu, colegii săi îi cer în număr tot mai mare să lămurească lucrurile în privinţa lui Ion Răuţ, fostul purtător de cuvânt fiind decis să conteste alegerile imediat după încheierea lor şi uşor indecis acum, la aproape o lună de la desfăşurarea acestora. Răuţ este membru în forul de conducere al PNL Gorj şi nu mai vorbeşte despre contestare cu atâta interes şi patimă ca în urmă cu 3 săptămâni, dar, în schimb, Dian Popescu rămâne categoric.

„Oamenii din teritoriu, colegii care m-au susţinut, mi-au cerut imperativ să fac demersurile pentru excludere întrucât Răuţ ne-a adus numai deservicii. Inclusiv primarul de la Câlnic, dl Vulpe, organizaţie din care provine şi Răuţ, solicită excluderea, iar acest lucru se va întâmpla în prima şedinţă de Birou pe care o voi convoca în perioada următoare”, spune Popescu. Precizarea acestuia în privinţa primarului de la Câlnic poate explica şi de ce Răuţ a anunţat că joi va demisiona oficial din Consiliul Local Câlnic. Anterior acesta precizase că pleacă şi din PNL, dar că nu renunţă la politică, în condiţiile în care a trecut şi pe la PDL singura alternativă a sa rămânând acum PSD, partid în care o funcţie de vicepreşedinte este ocupată de prietenul său Laurenţiu Ciurel. În plus, în campania electorală internă din PNL Gorj, Răuţ s-a situat de partea celor consideraţi „pro-PSD”, o înscriere a sa în rândul social-democraţilor putând să mire cel mult câţiva membri din PSD…

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: