Excluşii din PNG îşi caută dreptatea la instanţe

Consilierii locali de care PNG Gorj s-a debarasat în ultimele zile prin diferite decizii de excludere a lor din rândul partidului vor apela la instanţele de judecată pentru a rămâne în formaţiunea politică a lui Gigi Becali.

 „Războinicii luminii” se vor duela prin instanţe, primii care intenţionează să facă acest lucru fiind cei doi consilieri locali de la Arcani daţi afară din partid. Constantin Vijulan şi Nicolae Dragomir sunt susţinuţi în demersul lor chiar de către primarul Vasile Popescu, schimbat şi el de la şefia PNG Arcani după ce organizaţia judeţeană reprezentantă de preşedintele interimar Ion Paliţă s-a declarat nemulţumită de prestaţiile electorale de pe malul Jaleşului. Popescu afirmă că este în căutarea unui avocat bun care să se implice în câştigarea contestaţiilor pe care cei doi consilieri locali vor să le depună. Edilul spune că, în aceste condiţii, hotărârea de excludere nu se va materializa prea curând.

„Nu aş vrea să fac prea multe comentarii faţă de decizia luată de domnul Paliţă pentru că, momentan, sunt în căutarea unui avocat pe care să îl consultăm şi care să ne susţină în demersul de contestare a hotărârilor de excludere a celor doi consilieri. După ce voi avea sfatul unui specialist în domeniu voi putea spune mai multe. Noi suntem însă decişi să contestăm şi, ca atare, nu se va aplica nicio hotărâre de excludere. Asta înseamnă că ambii consilieri ai PNG rămân în Consiliul Local Arcani ca şi până acum, până la soluţionarea definitivă în instanţă a litigiului. Cred că va mai trece ceva timp până vom avea o sentinţă definitivă, aşa că, în perioada următoare, apreciez că nu avem motive de a discuta despre o nouă majoritate prin Consiliul Local sau alte lucruri de genul acesta”, afirmă primarul.

          Precizările lui Popescu vin după ce Ion Paliţă a anunţat că PNG Gorj a retras sprijinul politic la toţi membrii de partid prezenţi pe lista de alegeri din 2008 la Consiliul Local Arcani, măsură care, indirect, îi avantaja pe „adversarii” de la PSD şi PNL, ultimul partid având postul de viceprimar al localităţii. PSD, în schimb, ar câştiga un mandat dacă decizia lui Paliţă a dusă la bun sfârşit şi, astfel, social-democraţii ar obţine cinci mandate din nouă, ceea ce le-ar asigura o majoritate cu care ar putea impune un nou viceprimar la Arcani. Contestaţiile pe care excluşii din PNG vor să le depună la instanţele de judecată blochează însă pe moment astfel de calcule politice, speranţa lor fiind aceea ca obţinerea unei hotărâri judecătoreşti definitive să fie făcută cât mai târziu.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: