Excursia pensionarilor din Cărbuneşti i-a lăsat pe elevi fără transport

Aproape 150 de elevi din Târgu Cărbuneşti vor merge la şcoală pe picioare după ce singurul microbuz şcolar care îi transporta a fost retras vineri din circulaţie de către poliţia rutieră. Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, spune că poliţiştii au făcut exces de zel atunci când au descoperit că microbuzul transporta pensionari în loc de elevi. Mai mult, Mazilu crede că este vorba de un control efectuat la comandă pentru a-l compromite politic.

Elevii din Târgu Cărbuneşti au rămas vineri şi fără singurul microbuz şcolar care le asigura transportul la şcoală şi înapoi acasă. Primarul Mihai Mazilu se declară extrem de indignat după ce poliţiştii au dispus reţinerea plăcuţelor de înmatriculare în urma unui control efectuat în trafic şi l-au amendat pe şofer cu 80 de milioane de lei pentru că transporta pensionari şi nu elevi. „Am vrut să fac şi eu o faptă bună pentru aceşti bătrâni, să le ofer şi eu o bucurie şi le-am organizat o excursie la Ocnele Mari. Vezi Doamne ce mare păcat am făcut. Parcă aş fi jefuit Banca Angliei. Primăria plăteşte toate reparaţiile, toate autorizaţiile, nimeni nu mă ajută cu acest microbuz şi când vreau să fac şi eu un bine unor bătrâni care rar au parte de o asemenea excursie se găsesc nişte corupţi să îşi bată joc”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Cărbuneşti.

Elevii, pe drumuri

Primarul Mazilu îi acuză pe poliţişti de exces de zel şi asta pentru că nu au stat pe gânduri când a trebuit să îi coboare pe bătrâni din microbuz în mijlocul câmpului şi să-i lase în voia sorţii. „I-au dat jos ca pe nişte criminali, bătrâni cu vârste cuprinse între 66 şi 87 de ani. Cum poţi să laşi nişte oameni în mijlocul câmpului. Eu nu am nici bunici şi nici părinţi şi nu ştiţi cât de rău mi-a părut de felul cum s-au purtat cu ei. M-am dus şi i-am recuperat din Câmpu Mare cu maşini personale. Atât ştiu să facă, exces de zel. Ce cred că vor lua medalii pentru ce au făcut. Nici nu ştiu ei cât bine mi-au făcut ei mie cu acţiunea asta la comandă”, a adăugat Mazilu.

Cei aproape 150 de elevi vor trebui acum să meargă pe jos kilometri întregi pentru a ajunge la şcoală. Microbuzul deservea 14 sate astfel că primarul se luptă din răsputeri să repună microbuzul în circulaţie. „Vor trebui să meargă pe jos o vreme. Nu am ce să le fac. Eu am început deja demersurile necesare să fie pus în funcţiune”, a declarat Mihai Mazilu.

Primăria plăteşte toate reparaţiile, toate autorizaţiile, nimeni nu mă ajută cu acest microbuz şi când vreau să fac şi eu un bine unor bătrâni care rar au parte de o asemenea excursie se găsesc nişte corupţi să îşi bată joc

 Mihai Mazilu, primarul din Cărbuneşti.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: