Excursiile de Revelion, mai ieftine decât anul trecut

Pachetele turistice pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă scoase la vânzare de agenţiile de turism gorjene sunt mai ieftine decât cele de anul trecut chiar cu 20 la sută. Operatorii din turism, care nu au făcut reduceri, au păstrat tarifele de anul trecut sau oferă bonusuri substanţiale.

Agenţiile de turism gorjene au început deja să facă rezervările pentru cei care doresc să petreacă sărbătorile de iarnă într-o staţiune turistică montană sau la o pensiune rurală din Ardeal, Maramureş ori Bucovina. Spre deosebire de anii trecuţi când cei care nu doreau să petreacă noaptea dintre ani acasă preferau o excursie peste hotare, anul acesta cei mai mulţi preferă să rămână în ţară. Decizia le este influenţată şi de faptul că, majoritatea operatorilor din turism fie au păstrat tarifele de anul trecut fie au anunţat reduceri care merg uneori şi până la 20 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008. Mai mult, clienţii sunt atraşi cu oferte cum ar fi o noapte de cazare gratuită sau reduceri generoase pentru nopţile din afara pachetelor.

Revelion cu 5 milioane de lei vechi

Potrivit Laurei Dragu, reprezentata Agenţiei Gorj Turism, cele mai avantajoase oferte turistice pentru sărbătorile de iarnă sunt la Băile Olăneşti dar şi la Căciulata sau Călimăneşti. Astfel, pentru cei cu venituri medii, pachetul de Revelion, oferit de Hotel Central din Căciulata costă 1.625 lei/pers, mai ieftin cu cinci procente decât anul trecut. Dacă preţul vi se pare prea mare puteţi opta pentru hotelurile Olăneşti sau Parâng unde pentru preţuri cuprinse între 650 şi 845 lei/pers. beneficiaţi de  trei nopţi de cazare, cină festivă şi, în funcţie de pachetul ales chiar de pensiune completă. În plus, hotelurile amintite oferă la pachetele de cazare mai mari de trei zile, fie reduceri substanţiale fie o noapte gratis. Tarife acceptabile se găsesc şi în Călimăneşti – Căciulata, unde trei nopţi  de cazare, cu pensiune completă şi cină festivă de Revelion costă între 516 lei şi 1.068 lei/pers. Nici pensiunile nu s-au lăsat mai prejos anunţând tarife şi servicii atrăgătoare. Astfel, cinci nopţi la o pensiune din Maramureş, cu pensiune completă costă 845 lei/pers. Ca o comparaţie, o cină festivă în noaptea de Revelion la un restaurant din Târgu Jiu poate sări binişor de două milioane de lei vechi.

Deşi până la Revelion mai este aproape o lună şi jumătate, Laura Dragu îi sfătuieşte pe cei care vor să petreacă această noapte într-o staţiune să se grăbească să îşi facă rezervare. “Pachetele turistice se au început deja să se cumpere. Dacă anul trecut nu prea avea căutare, acum deja am făcut rezervări".

Gripa porcină ţine turiştii în ţară

După cum spune Laura Dragu, decizia turiştilor de a-şi petrece vacanţele în tară este influenţată şi de gripa porcină. “De regulă, iarna erau solicitări pentru Grecia şi Turcia însă de când cu gripa porcină numărul turiştilor a scăzut. Oamenii se tem că dacă, Doamne fereşte se îmbolnăvesc e mai bine să fie în ţară chiar dacă au o asigurare medicală de călătorie”, afirmă Laura Dragu. Potrivit acesteia lipsa de interes faţă de excursiile externe mai este influenţată şi de calitatea serviciilor care, în unele cazuri este sub cea din ţară. “E drept, la categoriile superioare, de trei sau mai multe stele, sunt peste noi. Însă la două stele, unde îşi poate permite oricine, condiţiile de la noi sunt mai bune”, mai spune reprezentanta Gorj Turism.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: