Expiră autorizația de funcționare a depozitului ecologic

Polaris Mediu, administratorul depozitului ecologic de la Târgu Jiu, a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Gorj emiterea unei noi autorizații integrate de mediu pentru groapa de gunoi.

Autorizația în baza căreia funcționează depozitul ecologic de la Bârsești va expira pe 10 martie, la împlinirea celor 10 ani de activitate. Conform reprezentanților APM Gorj, în acest caz nu se aplică avizul anual și de aceea este nevoie de obținerea unei noi autorizații integrate. ”A depus documentație de autorizare. Le va expira în luna iulie și nu putem pune viza. Pentru reautorizare trebuie să-și facă raport de amplasament, să-l depună, cu anunț și cu tot. Nu trebuie să facă noi investiții, pentru că depozitul este conform, doar să-și prevadă pentru viitor cum se extind, încă o celulă. Se depune, se umple și trebuie să-și extindă capacitatea”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Noua autorizație a depozitului ecologic va fi permanentă, dar cu avizul anual al APM Gorj.

Peste 20 de milioane de euro au fost investiţi în urmă cu un deceniu pentru realizarea depozitului ecologic de la Târgu Jiu.

Vizualizări: 653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: