Exportator în toată Europa, Artego a reuşit o premieră mondială

SC ARTEGO SA este cel mai mare producător de benzi transport de cauciuc din România şi unul din cei mai mari din Europa şi are până acum în nomenclatorul produselor sale toate tipurile de benzi transportoare cerute  de piaţa internă şi a lumii întregi. De altfel, prin diversificarea producţiei de benzi transport, trecând de la benzile standard de uz general şi cord metalic la benzile speciale, Artego a reuşit creşterea exportului în aproape toate ţările din Europa, peste 30 de firme din Anglia, Germania, Franţa, Italia, Spania, Austria, Portugalia, Finlanda, Olanda, Serbia, Bulgaria, Polonia, Ungaria, colaborând acum cu Artego Tg-Jiu. Artego este o firmă din ce în ce mai cunoscută şi acceptată ca şi colaborator în Europa.

Tehnicienii firmei, pasionaţi de cercetare ştiinţifică şi tehnologică, deprinşi cu noutatea în domeniul lor de activitate, materializată în peste 50 de brevete de invenţie cu aplicaţie directă în procesul tehnologic, au reuşit, în premieră mondială, realizarea primei benzi transportoare cu o faţă protejată cu poliuretan termoplastic.

„Acest material prezintă o excelentă rezistenţă la uzură în contact cu materialul transportat în condiţiile în care îşi păstrează elasticitatea comparabilă cu a cauciucului natural la temperaturi extreme, este rezistent la uleiuri şi grăsimi, la factorii atmosferici şi chiar la atacurile microbiene. Realizarea este şi mai importantă în contextul internaţional, fiind rezultatul unei colaborări multidisciplinare cu firme de marcă din Europa şi de pe alte continente: Bayer Material Scince AG, Urban Technics, Quinn”, se arată într-un comunicat al administraţiei Artego.

Firma Bayer, producător de poliuretan termoplastic marca Desmopan, în colaborare cu firmele URBAN şi QUINN posesoare de utilaje de extrudare a obţinut un produs sub formă de folie cu grosimi de 2-10 mm care trebuie aplicată pe suprafaţa benzilor de cauciuc. Aplicarea foliei de poliuretan pe suprafaţa benzii de cauciuc a fost posibilă, în urma unor cercetări, printr-un procedeu original, pus la punct de specialiştii firmei Artego, simultan cu vulcanizarea benzii, obţinându-se valori excelente ale aderenţei cu materiale concepute şi realizate prin eforturi proprii şi toate acestea au devenit nou brevet de invenţie emis de OSIM.

„În acest moment, procedeul de obţinere a benzilor protejate cu poliuretan termoplastic este bine pus la punct şi se pot produce benzi de serie mare  care îşi găsesc aplicaţie în Emiratele Arabe, Africa de Sud, Europa şi Rusia şi acesta nu este decât un început”, arată sursa citată.

Avantajul acestei tehnologii este că folia de poliuretan termoplastic poate fi aplicată şi pe benzile cu caracteristici speciale, cu inserţii textile şi cele cu cord de oţel conferindu-le o excelentă rezistenţă la abraziune şi o durabilitate excepţională. A fost pusă la punct şi tehnologia de îmbinare a acestor benzi care va fi oferită beneficiarilor împreună cu materialele necesare.

Utilizarea poliuretanului termoplastic va constitui o etapă nouă în evoluţia benzilor transportoare şi nu numai, pentru că multe componente ale transportoarelor cu benzi-buncăre, bare de impact, răzuitoare, rotori, statori ai excavatoarelor sau mijloacelor mari de transport pot fi placate  cu cauciuc şi poliuretan termoplastic crescând considerabil durata de viaţă a echipamentelor.

„Această ultimă reuşită înregistrată de ARTEGO în plan naţional şi internaţional constituie un moment de mare satisfacţie al tuturor salariaţilor firmei şi un suport pentru succesele viitoare”, arată administraţia SC Artego SA Târgu Jiu.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: