Externalizarea carierilor de la CEO, sarcina lui Cosmin Popescu

Fostul deputat Cosmin Popescu, acum consilier juridic la Complexul Energetic Oltenia, se va ocupa de elaborarea documentaţiei din punct de vedere juridic pentru externalizarea carierelor Husnicioara şi Berbeşti, a declarat ieri directorul Laurenţiu Ciurel.

Conducerea CE Oltenia a decis externalizarea celor două cariere din Vâlcea şi Mehedinţi. Husnicioara livrează cărbune către RAAN Severin, care a intrat în această săptămână în insolvenţă, iar exploatările din Vâlcea au drept principal client CET Govora, care şi-a redus dramatic activitatea după insolvenţa Oltchim. CE Oltenia livra cărbune de la cele două exploatări fără să încaseze mai nimic pe el, astfel că vrea să găsească o modalitatea prin care să le transfere către Termo Halânga din Severin şi CET Govora. Directorul general Laurenţiu Ciurel a menţionat că documentaţia de externalizare a celor două cariere, Berbeşti şi Husnicioara, va fi în sarcina lui Cosmin Popescu.

În acelaşi timp, ministrul Constantin Niţă a mai spus că se discută şi despre fuziunea Carierei Husnicioara cu Termocentrala Halânga rezultând o nouă societatea comercială. Cât despre datoriile pe care RAAN le are la CEO, directorul Aurel Medinţu a declarat că „Domnul ministru ne-a garantat că s-a discutat la guvern ca o parte din datoriile pe care le avem noi la alte unităţi să fie reglate la nivel ministerial, să facă nişte compensări între doi trei parteneri“.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: