Fabrica de plângeri penale

Dacă Ciurel ar conduce o fabrică de plângeri penale, cred că ar lua titlul de erou al muncii pesediste. Drept este că şi el, după ce nu a mai fost director la Rovinari, s-a ales cu o grămadă de plângeri, toate lăsate în aşteptare de anchetatori. Nici nu s-a dat neîncepere, nici scoatere de sub urmărire penală, dosarele au fost ţinute bine. Abia în vara care tocmai a trecut, DNA s-a deranjat să înceapă urmărirea penală într-un dosar, la vreo opt ani de la comiterea faptelor şi la vreo şase de la prima sesizare. Dar chiar şi acest dosar, în care apare numele lui Şova şi tangenţial cel al lui Ponta, este aproape mort. Probabil că între timp au acţionat butoanele, că procurorii anticorupţie sunt şi ei oameni, unii chiar gorjeni de-ai noştri.

Trebuie să remarcăm totuşi că plângerile lui Ciurel au mai multă trecere la organele de anchetă. Poate funcţionează mai bine acum poliţia şi procuratura, poate plângerile lui Ciurel sunt întemeiate şi cele care au fost făcute împotriva lui nu erau. Sau poate că acum e o modă nouă, să se facă reţineri pe bază de bănuieli, nu de probe sau măcar indicii. Cel puţin aşa rezultă dintr-un comunicat al poliţiei. „Polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Gorj bănuiesc doi bărbați cu vârste de 49, respectiv 65 de ani, de săvârșirea infracțiunii de delapidare”. În continuare citim că „Bărbatul în vârstă de 65 de ani ar fi solicitat întocmirea unor procese verbale de recepție” şi că „ar fi fost creat un prejudiciu”. Cei doi bărbaţi sunt Daniel Burlan şi Alexandru Ciorecan, care au primit ieri celebrul „meniu de 24 de ore”.

Dar, să lăsăm organele să muncească fără presiune şi să revenim la eficienţa muncii lui Ciurel. Este în regulă că vrea să facă ordine în societate, că sesizează poliţia când vede nereguli, etc. Dar este momentul să se aplece mai mult asupra menirii lui de director, a redresării companiei. Tot mai mulţi oameni din zona financiară a complexului spun că societatea nu mai rezistă un an dacă nu se iau măsuri urgente. Sindicatele sunt şi ele îngrijorate de perspectiva negocierii noului contract, pentru că se aşteaptă la pierderi majore pentru salariaţi. Iar condiţiile de muncă, în lipsa investiţiilor, sunt din ce în ce mai proaste. Chiar ieri a fost un grav accident de muncă la Roşiuţa, unde un buldozer a trecut peste picioarele unui muncitor. Şi au fost mult prea multe accidente grave în ultima vreme.  

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: