Fac depozit ecologic să scape de mirosul de la Avicola

Autoritățile locale din comuna gorjeană Dănești pregătesc construirea unui depozit ecologic de gunoi de pasăre în localitate. Un prim pas în acest sens a fost făcut prin aprobarea introducerii în intravilan a terenului pe care Avicola intenționează să construiască acest depozit. La această ședință de Consiliu Local au fost și reprezentanții Avirom, care urmează să prezinte ulterior un proiect cu avizele de mediu necesare pentru obținerea autorizației de construire. Nemulțumirile cetățenilor nu au întârziat să apară.

Această hotărâte ”importantă și controversată”, așa cum o numește chiar primarul din comuna Dănești, Mădălin Paliță, a fost aprobată de Consiliul Local. ”A fost introdus în intravilan terenul pe care Avicola intenționează să construiască un depozit ecologic de gunoi de pasăre. Nu am aprobat construirea acestui depozit ecologic. Pentru construirea acestui depozit, societatea Avirom o să vină ulterior cu un proiect, cu toate avizele necesare”, a explicat primarul.

Primarul din Dănești are certitudinea că, pe lângă acest depozit ecologic pentru gunoiul de pasăre, se vor face și alte investiții benefice pentru comunitate. ”Reprezentanții societății au un proiect mai amplu pentru această zonă, în sensul că doresc să construiască și o fabrică de procesare a dejecțiilor și transformare a acestora în compost. În acest proiect doresc să construiască hale de producție și să genereze undeva la 20 de locuri de muncă pentru locuitorii comunei noastre.
Consiliul local a acordat o șansă acestei societăți comerciale”, a mai spus Mădălin Paliță.

Decizia autorităților locale a stârnit nemulțumirea localnicilor din Dănești, care au avut de suferit mereu din cauza crescătoriei de păsări. Unul dintre nemulțumiți este chiar interpretul de muzică populară Emil Badea, care este decis să se mute din comună dacă se va întâmpla acest lucru. ”Dacă trecerea terenului în intravilan deschide calea unor "investitori" să "investească" în construcția unei gropi de gunoi care să facă din comuna Dănești o mică groapă de gunoi a județului, eu zic că nu este un lucru pe care și-l doresc locuitorii comunei Dănești. Cred că cele 20 de locuri de muncă promise sunt un preț prea mare de plătit de alte sute sau mii de oameni care vor trebui să suporte mirosul emanat de această "investiție". Eu personal mă voi muta din comuna Dănești dacă va trebui să mă trezesc și să adorm cu acest miros, miros pe care l-am suportat toată vara trecută datorită gunoiului ce a fost depozitat și împrăștiat în zona Bucureasa. Am sperat că a fost un caz izolat și că s-a înțeles că nu e sănătos să ne expunem pe noi și copiii noștri substanțelor chimice din acest gunoi”, a transmis Emil Badea.

Vizualizări: 1,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: