Casa de cultură şi dispensarul, vândute de ANAF pentru recuperarea datoriilor

Primarul din comuna gorjeană Săcelu încearcă să recupereze casa de cultură, dar şi dispesarul comunal de la o societate comercială din judeţul Vâlcea. Cele două au fost scoase la licitaţie de ANAF acum patru ani. Pentru că firma care a câştigat licitaţia nu a făcut nimic nici la casa de cultură, şi nici la dispensar, Gheorghe Dumitrelea, actualul primar, speră să le poată recupera.

Actualul primar din Săcelu încearcă acum să afle dacă primăria a pierdut legal casa de cultură şi dispensarul. "Cele două locaţii au fost scoase la vânzare de ANAF pentru recuperarea unor datorii. Nu înţeleg cum s-a întâmplat asta, mai ales că acestea erau în domeniul public. Beneficiar era Consiliul Local şi primarul le administra, numai că nu înţeleg în ce bază le-a predat acum patru ani la ANAF. O să solicit şi eu acel proces verbal şi sincer aş vrea să le recuperez. Datoria nu a fost făcută publică niciodată. Nu pot să înţeleg cum statul se poate executa singur", a declarat noul primar.

Ani la rând, comuna Săcelu nu a putut accesa fonduri. "Pentru că au fost fraudate fondurile europene, comuna nu a mai primit niciun ban. Nu am cunoştinţe ca primăria să se fi îndreptat spre cei vinovați care au făcut aceste fraude ca să recupereze datoria", a mai spus Dumitrelea.

De anul acesta, comuna Săcelu poate accesa din nou fonduri europene şi guvernamentale.

Vizualizări: 3,012

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: