Localitatea fără asfalt a cheltuit bani grei pentru proiecte fără sursă de finanţare

Comuna gorjeană Samarineşti să alătură localităţilor din Gorj unde autorităţile locale nu au reuşit să asfalteze nici măcar un metru de drum. Aici s-au cheltuit însă bani pentru realizarea proiectelor, dar fără să fie identificată o sursă de finanţare. Noul primar, Iulian Giurgescu, speră la o minune pentru modernizarea drumurilor săteşti şi comunale.

La Samarineşti ar trebui să se asfalteze nu mai puţin de 30 de kilometri de drum. "Nu avem niciun metru de drum asfaltat. Am candidat la primărie la solicitările repetate ale oamenilor care s-au săturat de drumurile pietruite. În plus de asta, acum se lucrează şi la alimentarea cu apă şi canalizare, iar drumurile au fost şi mai rău afectate. În primă fază vreau să fac o pietruire şi o recompactare şi apoi, cu ajutorul lui Dumnezeu, sper să reuşesc să şi asfaltez", a precizat Iulian Giurgescu.

Situaţia financiară a primăriei nu permite o asfaltare şi singura soluţie ar fi obţinerea unor fonduri europene. "Sper să obţin finanţare şi să reuşesc să asfaltez. Acum am reuşit doar să le aduc la normalitate. Va fi foarte greu, pentru că există un proiect pentru asfaltarea unor drumuri, dar nu are sursă de finanţare şi a implicat şi cheltuieli de la bugetul local de ordinul sutelor de mii de lei", susţine Iulian Giurgescu.

Singurul drum asfaltat din comuna Samarineşti este drumul judeţean.

Vizualizări: 3,633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: