Facturi false căutate în Meteor! Prejudiciu de 6 milioane de euro!

Încă o zi cu descinderi ale mascaților la mai multe adrese din țară pentru a fi destructurată o rețea ai cărei membri s-au ocupat o bună perioadă de timp cu emiterea de facturi false, cartierul Meteor, din Târgu Jiu, neavând cum să fie ocolit de ancheta respectivă.

Cercetările sunt făcute de IPJ Mehedinți, principalii suspecți din dosar având „cartierul general” la Strehaia, rude ale acestora locuind însă și în Meteor. Polițiștii din județul vecin au mers ieri însă la trei case din Gorj, pe lângă Meteor ei descinzând și la o firmă din Bălești și o alta din Motru. În total, în țară, au fost zeci de percheziții în acest caz, la sediul Poliției Mehedinți urmând să fie aduşi peste 40 de suspecți, prejudiciul din dosar fiind estimat de anchetatori la peste 6 milioane de euro, ceea ce poate explica mulțimea de palate cu turnulețe care au apărut în urmă cu un deceniu și la Strehaia, dar și în Meteor și în alte zone „pitorești” din România. Județele în care au avut loc peste 50 de percheziții au fost Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj şi în municipiul Bucureşti.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2008 - 2014, 45 de persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse. Aceştia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale reciclabile, piese auto şi accesorii, precum şi servicii transport-manipulare), în valoare totală de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 6 milioane de euro. Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani”, arată IPJ Mehedinți într-un comunicat de presă.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: