Falsificatorii de carduri rămân în libertate

Procurorii DIICOT şi poliţiştii sub acoperire care lucrează în cadrul acestei structuri s-au chinuit în zadar să dovedească existenţa reţelei de falsificatori de carduri care şi-au făcut de cap din Spania până pe malul Jiului, arestarea celor nouă membri ai grupării respective se dovedeşte deocamdată a fi o misiune imposibilă. DIICOT Gorj a făcut recurs la decizia Tribunalului Gorj de a-i pune în libertate pe cei nouă, o sentinţă fiind aşteptată pentru ieri la Curtea de Apel Craiova.

Întâmplător sau nu, Curtea de Apel nu a reuşit ieri să pronunţe o sentinţă şi, mai mult, a amânat pronunţarea acesteia cu două săptămâni, timp în care falsificatorii sunt liberi ca pasărea cerului. Magistraţii craioveni au constatat că la proces inculpaţii nu s-au prea prezentat pe motiv că nu au putut fi citaţi. Instanţa de la Târgu Jiu îi lăsase însă pe şapte dintre ei în libertate cu interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, fiind greu, aşadar, de crezut că cei 9 nu au putut fi citaţi. Procesul se va relua peste două săptămâni în speranţa că cei 9 ajung şi ei în faţa instanţei.

Gruparea celor nouă a fost reţinută în urmă cu o săptămână, în urma unor razii de amploare făcute la peste 20 de domicilii din Ploieşti, Bucureşti şi Craiova, peste 160 de poliţişti fiind implicaţi în operaţiunile respective. Cei reţinuţi de mascaţi şi puşi de Tribunalul Gorj în libertate sunt Gheorghe Horaţiu-Cătălin, Totu Cristea, Radu Constantin-Daniel, Grigorescu Ionuţ-Alin, Ţecu Ionuţ-Florin, Axinte Robert-Andy, Raichel Puiu, Ţecu Victor Marian şi Dudoiu Elvis Cristian, ultimii doi având deja condamnări prin Spania şi Polonia pentru fapte pe care justiţia din România le probează extrem de greu. Tinerii reţinuţi marţea trecută şi eliberaţi a doua zi, miercuri noaptea, sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de aderare şi constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, accesul fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a dispozitivelor informatice şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin modificarea de date informatice.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: