Fără concedieri în mineritul din Gorj

Executivul a aprobat ieri un proiect de hotărâre pentru concedierea colectivă a 1.300 de salariaţi de la Termoelectrica Bucureşti şi filialele sale, Compania Naţionala a Huilei Petroşani şi Electrocentrale Deva. Persoanele disponibilizate vor primi plăţi compensatorii pe o perioada de 20 până la 24 de luni, în funcţie de vechimea în muncă. Potrivit actului normativ, de la Termoelectrica Bucureşti vor fi disponibilizate 300 de persoane, de la CNH 900 de persoane, iar de la Electrocentrale Deva 100 de persoane.

Iniţial, proiectul de act normativ elaborat de Ministerul Economiei prevedea disponibilizarea a 1.480 de salariaţi de la Termoelectrica Bucureşti, CE Craiova, CE Turceni, CE Rovinari, Electrocentrale Deva si Electrica Serv.

Hotărârea aprobată de Guvern face parte din planul de acţiuni asumat de Guvern prin Acordul cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială şi sunt incluse în programele de restructurare propuse de operatorii economici.

Persoanele disponibilizatei vor beneficia de indemnizaţie de şomaj şi venit de completare pentru o perioadă de 20 până la 24 de luni, în funcţie de vechimea în munca. Impactul bugetar total este estimat la aproximativ 25 milioane de lei.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: