Faza pe pupături

Puterea şi opoziţia au ajuns să se pupe la propriu în parlament. Au făcut-o ieri preşedintele PSD – Liviu Dragnea şi copreşedintele PNL – Alina Gorghiu. Cumva, de ziua Alinei, Liviu a profitat de ocazie să o felicite. Că aşa sunt ei, Liviu şi Alina. Iar Călin (Tăriceanu, adică), hăhăia la tribună.

Pupătura din Parlament vine la scurt timp după ce PSD şi PNL au votat în UNANIMITATE un uneperist ca primar general interimar la Bucureşti. PSD pur şi simplu nu a vrut postul, viceprimarul Dan Darabonţ refuzând să candideze. Liberalul Cornel Pieptea a demisionat din funcţia de viceprimar, lăsând loc pentru alegerea uneperistului Ștefănel Dan Marian, fost pepededist, care a fost votat în unanimitate de cei 39 de consilieri generali prezenți. Credeam că Primăria Capitalei este cea mai mare miză a PNL, doar dacă aruncau pe piaţă matrapazlâcurile lui Oprescu, ar fi câştigat la pas în 2016. Şi totuşi, PNL, într-un ciudat menage au trois cu PSD şi UNPR, a refuzat să urce într-un tren care i-ar fi putut asigura nu doar câştigarea localelor la Bucureşti, ci şi a alegerilor parlamentare de peste un an.

Ce le-o face Oprea acestor oameni din PSD şi PNL, de îl laudă toţi de dimineaţa până seara? Nu cred că oferta lui Oprea stă în cei o sută de parlamentari traseişti pe care îi are, cu care poate schimba oricând guvernul Ponta cu guvernul lui Iohannis. Cred că în spatele lui Oprea sunt oameni din servicii sau de pe lângă servicii, posesori de „dosare” care dau la o parte ceea ce numim „sistemul”, doar pentru a instaura un nou „sistem”, al lor, la fel de găunos şi periculos. Cu PSD şi PNL în genunchi, cu o societate civilă care nu creează alternative, gluma proastă care era UNPR până mai anul trecut poate ajunge pe bune, la alegeri, între primele trei partide din România. Şi nu zic al treilea, ci între primele trei.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: