FCU se mută la Târgu Jiu pentru a putea juca sâmbăta

FCU Craiova nu mai juca de câteva etape pe terenul de la Severin şi se mutase pe noul stadion de la Filiaşi. Baza sportivă din Filiaşi dispune de  un  teren nou şi foarte bine îngrijit, dar gazdele de la ACSO Filiaşi au cerut să joace acasă sâmbăta, iar Adrian Mititelu dorea acelaşi lucru şi pentru FCU Craiova.

Pentru a rezolva problema jocului în zilele de sâmbătă, dar şi pentru că avea promisiuni de la Târgu Jiu că poate evolua pe  noua  arenă,  patronul  FCU Craiova, Adrian Mititelu, a anunţat deja mutarea echipei la Târgu Jiu. Conducerea  echipei de Liga 3 din Filiaşi doreşte ca echipa locală să dispute meciurile de pe teren  propriu sâmbătă, iar venirea celor de la  FCU Craiova la  Filiaşi a făcut ca meciurile lor să fie  programate în zilele de vineri.

Preşedintele echipei din Filiaşi, Florin Spânu, este convins că în continuare relațiile între conducerile lui FCU și ACSO Filiași vor rămâne la fel de bune şi că cei de la Craiova vor înţelege de ce echipa din Filiaşi nu mai poate juca vinerea. „Vreau să ne înțelegem și să vă spun că noi am încercat să găsim o soluție ca să fie bine pentru toată lumea, dar doresc să știți că noi nu mai puteam să jucăm vineri. Îl respect enorm pe Adrian Mititelu, iar în fotbalul românesc nu este un om mai pătimaș ca Adrian. Acest om și când doarme se gândește la FCU. Dar, după atâția ani în care am jucat peste tot, totuși comunitatea noastră dorea să jucăm sâmbăta. Stadionul a fost făcut în primul rând pentru echipa noastră, nu puteam să jucăm mereu vineri. Noi vom avea în continuare o relație bună cu FCU. Chiar am încercat să găsim o soluție și să jucăm noi duminica. Am făcut o adresă către FRF. Regulamentul spune că putem să jucăm la Liga 3 și duminica, dar cu acordul echipei adverse. Am vorbit cu conducătorii echipelor respective, dar nu au fost de acord. Eu totuși nu cred că era o problemă dacă FCU juca vineri. După părerea mea terenul era mult mai ok pentru cei care jucau vineri, dar asta este situația", a spus Florin Spânu care a recunoscut astfel că  formația pregătită de Gigi Ciurea nu mai dorea să joace partidele din campionatul Ligii 3 vinerea.

FC Universitatea Craiova a jucat săptămâna trecută la Filiași meciul cu Chișineu Criș, scor 5-0, iar stadionul a fost plin. Însă, Adrian Mititelu a anunțat între timp că FCU se va muta la Târgu Jiu pentru următorul meci considerat pe teren propriu. Patronul oltenilor a fost invitat vineri la inaugurarea noului stadion  din Târgu Jiu şi a precizat că la finalul săptămânii va reveni în Târgu Jiu cu echipa sa.

Vizualizări: 1,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: