Remiză pentru Craiova cu o nou promovată. Piţurcă e îngrijorat!

Universitatea Craiova nu a mai cunoscut victoria în ultimele trei etape, formaţia antrenată de Victor Piţurcă părând că trece printr-o perioadă de criză. Echipele din Clinceni și Craiova au remizat, duminică, scor 0-0, în etapa a 14-a din Liga 1, prima etapă a returului.

Universitatea s-a împiedicat și de nou-promovata Academica Clinceni, echipă care provine dintr-o comună cu 5.000 de locuitori. Faptul că echipa sa nu a mai câştigat de patru meciuri  trebuie să îi dea de gândit lui Pițurcă, dacă vrea să îndeplinească obiectivul.

Regula jucătorilor U21 a stricat și mai tare formula de joc a alb-albaștrilor, Piţurcă fiind nevoit să îi titularizeze pe adolescentul Baiaram și pe alt tânăr, Vlădoiu, și să-i lase pe bancă pe Martici și Andrei Ivan, cel mai bun fundaș dreapta din campionat și un atacant al cărui preț de achiziție a depășit un milion de euro.

Universitatea Craiova a început în forță meciul cu Academica Clinceni şi părea că se îndreaptă spre victorie. Mihai Bălașa (24 de ani) a avut prim planul în minutul 9 al întâlnirii de la Clinceni, când a trimis cu capul din interiorul careului mic, iar mingea a nimerit bara transversală.

Cinci minute mai târziu, Academica Clinceni a suferit și ea. Alexandru Cicâldău l-a faultat clar pe George Merloi (20 de ani) în careu, dar arbitrul Andrei Antonie a trecut cu vederea, spre disperarea gazdelor.

În minutul 83, Valentin Mihăilă (19 ani) a fost călcat de către Gabriel Matei (29 de ani) cu crampoanele pe gambă, iar jucătorul Craiovei a speriat pe toată lumea. S-a tăvălit de durere, dar în cele din urmă a reușit să se ridice, însă arbitrul nu l-a sancționat pe Matei.   

Rezultatele arată clar că e criză la Craiova, iar Piţurcă încearcă să remedieze din mers problemele din atac ale echipei sale. „Le-am și spus celor din staff-ul meu că ocaziile ratate din prima repriză își vor spune cuvântul. «Am reușit» și în cea de-a două repriză să ratăm câteva ocazii foarte clare, din păcate. Normal că adversarii au făcut tot ce a depins de ei să obțină un rezultat bun. Dar pe mine mă interesează că jucătorii mei au ratat prea multe situații clare. Asta mă îngrijorează”, a declarat Pițurcă la Look Sport.

Cu doar două puncte din trei etape, obținute cu o nou-promovată și cu o formație aflată în criză, Craiova a arătat prea puţin fotbal pentru a rămâne în luptă pentru titlu.

Academica Clinceni – Universitatea Craiova 0-0

Academica Clinceni: Vâlceanu - G. Matei, Chatziterzoglou, Patriche, Pîrvulescu - Şut, Cebotaru - Merloi, R.Ion, F.Achim - Vojtus

Rezerve: Miguel Santos, Dobrescu, C. Dumitru, L. Buș, Jean Deretti, A. Popescu, Nsiah. Antrenor: Ilie Poenaru.

Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Acka, Bălaşa, Bancu - Ivanov, Cicâldău, Cosic - Zakaric, Roman, Baiaram. Rezerve: L. Popescu, A. Ivan, Fortes, V. Mihăilă, Qaka, Tiago, I. Martic. Antrenor: Victor Pițurcă

Stadion: Clinceni Arena 

Arbitru: Andrei Antonie // Asistenți: Ciprian Danșa, Marius Badea

Galerie foto


Vizualizări: 587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: