Felix News și Fox News

Să te uiți la Fox News e ca și când te-ai uita la Antena 3. E drept, ăia-s cu dreapta, Antena cu cealaltă parte, dar extremele deseori se ating. Recent, doamna Lauren Green, un fel de Dana Grecu a Americii, a făcut un interviu cu Reza Aslan, un tip cu patru doctorate în istoria religiilor, dintre care unul în Noul Testament, care a scris o carte despre Iisus, dar, din păcate pentru domnia sa, a făcut-o musulman fiind. Interviul a început exact așa. Reporter: ”Tu ești un musulman, deci de ce-ai scrie o carte despre fondatorul creștinismului?”. Aslan: ”Ca să fie clar, sunt doctorand în Noul Testament, studiez originile creștinismului de două decenii. Întâmplător, sunt și musulman. Deci nu sunt doar un musulman oarecare care scrie despre Iisus, sunt un expert în istoria religiilor. Dar...”. Reporter (îl întrerupe): ”Dar tot se ridică întrebarea: de ce ai fi interesat de istoria creștinismului?”. ”Pentru că este jobul meu, sunt profesor de religie și specialist în Noul Testament, asta fac ca să-mi câștig existența.” Degeaba. Doamna Green nu a fost mulțumită. Musulmanii ăștia sunt pentru ea ce e Băsescu pentru Dana Grecu. Păcat că la ei e mai greu cu suspendarea, dar dacă revin republicanii la putere cred că Fox-ul va putea cere direct o bombardare.

Interviul a continuat în tradiția cu care Antena 3 ne-a obișnuit, cu tonul extrem de acuzator (ba chiar ușor scârbit atunci când pronunța, ostentativ, ”musulman”) al reporteriței, care, vădindu-și obsesiile politice, a spus la un moment dat că să scrie un musulman o carte despre Iisus este ca și când ar scrie un democrat o carte despre Ronald Reagan.

Ca și Antena 3, Fox News-ul știe lucruri puține și fixe. Prostia și fermitatea convingerilor nu sunt atribute ale stângii, cazul americanilor ne demonstrează că se regăsesc pe ambele spectre economico-politice și mereu tind să ducă înspre extreme care, cum spuneam, sfârșesc prin a se confunda. Luați exemplul cu habotnicia și naționalismul exagerat, ambele caracteristici ale stângii românești și-ale dreptei americane în egală măsură. Deci deștepți să fim, că pe urmă știm noi cu cine să votăm. Dar, ca să fim deștepți, mai bine evităm Antena 3 și Fox News.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: