Femeile din mediul rural au o zi a lor

Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural a fost sărbătorită ieri de către gorjence prin muncă. Femeile habar nu au avut că a fost ziua lor şi au tăiat lemne, au stat la cratiţă şi au muncit în grădină.

Ziua de 15 octombrie este cunoscută ca Ziua Internaţională a Femeii din Mediul Rural. Dacă în alte localităţi din ţară a fost petrecere mare, la Gorj femeile din mediul rural au petrecut ca într-o zi obişnuită. Gheorghiţa Fenici de 77 de ani  din satul Iaşi de Gorj muncea de zor când a fost vizitată de către ziarişti, de la care a aflat că e ziua ei. „Nu am ştiu că e ziua mea, nu am avut timp să mă uit la televizor, iar copii sunt la Bucureşti, cine să-mi spună. Am făcut tot ce fac în fiecare zi, am gătit, am spălat, am curăţat la animale, prin grădină, la ţară este multă treabă, ieşi din casă cum se lumină afară şi nu mai intri până seara. Aş vrea să mai petrec cum petreceam în tinereţe dar nu mai pot, sunt şi bolnavă şi nici bani nu sunt“, spune femeia.

Nici nu au ştiut de existenţa acestei zile

Imediat cum a aflat că e ziua soţiei sale, Vasile Fenici a scos din pivniţă o sticlă de vin păstrată special pentru ocazii deosebite şi a cinstit-o pe cea alături de care a trăit mai bine de 50 de ani.

„Nu am ştiut că e ziua ei, oricum eu o pup în fiecare zi că este o soţie extraordinară. Eu nu îi fac cadouri decât de Crăciun şi de Paşte, acum dacă e ziua ei normal că o sa bem un păhărel în cinstea acestei zile“, spune acesta. 

Ana Grofu  din Drăguţeşti a aflat tot de la presă că este ziua ei. Femeia la 63 de ani nu îşi mai doreşte însă o petrecere de ziua ei ci doar sănătate. „Tot ce îmi doresc e să am sănătate, nu-mi trebuie nici cadouri, nici petreceri, vreau doar să trăiesc liniştită alături de moşul meu“, spune femeia.

Soţul ei însă se gândeşte la petreceri. „Dacă aş avea bani i-aş cumpăra nişte haine de iarnă şi i-aş face o petrecere unde aş chema pe toate prietenele ei, dar nu sunt bani, nu e nici distracţie“, spune Dumitru Grofu, soţul Anei.

Dacă unele femei au muncit din greu de ziua lor, altele au plecat la shopping, prin sat… haine de la căruţă.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: