Festival de muzică goa la Schela cu mii de participanţi

Câteva mii de tineri sunt aşteptaţi să sosească la sfârşitul acestei săptămâni la Schela pentru a participa la un festival de muzică „goa”. Fanii genului sunt informaţi pe internet despre cum să ajungă la Poiana lui Mihai, un loc în care se poate ajunge cu maşina fără mari probleme, primarul localităţii fiind convins că musafirii care îl vor vizita în aceste zile vor lăsa la final locurile la fel de curate cum le-au găsit.

Muzica goa îşi are originile în India, în oraşul cu acelaşi nume, pe care hipioţii l-au adulat în urmă cu câteva decenii şi care din 1990, încoace s-a remodelat cu ajutorul aparaturii electronice, genul respectiv fiind mult mai puţin cunoscut în România. Cu toate acestea,  participanţii la festivalul de la Schela vor avea însă parte chiar şi de concerte live, numele trupelor sau al celor care vor urca pe scenă nespunând nimic gorjenilor, care oricum se dau în vânt după muzică populară, eventual manele, şi mai deloc după genul goa. Organizaţia SpaceSheep, din Bucureşti, este cea care a pus la punct acest festival, reprezentanţi ai acesteia menţionând că în anii trecuţi festivalul a avut loc în alte locaţii din ţară, întotdeauna în aer liber, departe de lumea civilizată. Festivalul intitulat „Rebirth – Fire Festival” va începe azi şi se va încheia duminică, locaţia aleasă fiind Poiana lui Mihai. Circa 150 de tineri au sosit deja de câteva zile în pădurea de lângă locul amintit, zona fiind închiriată din timp pentru a putea fi amenajată corespunzător.

Festival fără presă

Organizatorii au adus aici toalete ecologice, saci de gunoi, au marcat diferite trasee şi au amenajat trei scene pentru spectacolele din următoarele zile, dar au refuzat să acorde interviuri, să fie filmaţi ori fotografiaţi, menţionând că nu doresc să aibă parte de vizitatori nepoftiţi după eventuala mediatizare a festivalului. Informaţiile puse la dispoziţie de aceştia pe internet sunt însă suficiente pentru cei care vor să ajungă la Schela. Curioşii şi cei interesaţi au la dispoziţie inclusiv hărţi cu trasee spre Schela, din păcate Bumbeşti Jiu figurând ca un „sat”, după cum se arată în toate prezentările goaiştilor. Celor care vin cu maşinile personale nu li se spune nimic despre drumul prost dintre Bumbeşti Jiu şi Târgu Jiu, acestora recomandându-li-se, în schimb, să fie cât mai puţine maşini care să ajungă la Schela pentru ca gradul de poluare să rămână redus.

Accesul în zonă este permis doar în baza unor brăţări puse la mână de către organizatori, întreaga locaţie fiind supravegheată de la distanţă de poliţişti şi jandarmi, care ţin astfel să se asigure de faptul prezenţa tinerilor la festivalul amintit nu va genera scandaluri sau alte incidente. Participanţii la festival au trebuit să achite o taxă de până la 130 de lei, organizatorii punându-le tuturor în vedere că nu au voie în zona de spectacole cu băuturi alcoolice, arme de foc, droguri sau substanţe halucinogene. De asemenea, participanţilor le-a fost interzis şi să facă focul, aceştia urmând să îşi petreacă nopţile în corturi, sub cerul liber. În Poiana lui Mihai sunt aşteptaţi tineri din toate colţurile lumii, primarul din Schela, Aristide Şerbănescu, declarând chiar că va pleca pe jos până la Târgu Jiu când va vedea la el în comună un egiptean despre care i-au vorbit ieri oaspeţii săi. Edilul a fost asigurat că americani, olandezi, şi tineri din multe alte ţări vor veni în comuna condusă de el, pe forumurile de pe internet dedicate acestui festival fiind zeci de străini care se interesau despre cum pot să ajungă totuşi la Schela, spre neîncrederea capului administraţiei locale.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: