Festivalul Folcloric de la Dragoteşti, la a VII-a ediţie

La Dragoteşti a devenit deja tradiţie ca în prima duminică din luna decembrie să fie organizat Festivalul Folcloric „Nicolae Vlad“, care anul acesta a ajuns la cea de-a VII-a ediție. Organizatorii şi-ar dori ca pe viitor acest festival să devină unul național pentru că acum participă numai concurenţi din Gorj. Un aport deosebit la organizarea ediției din acest an îl are medicul Doru Fometescu, care este ginerele lui Nicolae Vlad, în memoria căruia a fost organizat acest festival.

Evenimentul va fi organizat anul acesta pe data de 8 decembrie la Căminul Cultural din Dragotești, al cărui director a fost în urmă cu ani de zile Nicolae Vlad. La acest festival folcloric participă aproximativ 30 de solişti vocali şi instrumentişti care vor fi acompaniaţi de Ansamblul „Maria Lătăreţu“ din cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Înscrierile nu s-au făcut deocamdată, însă de acest aspect se va ocupa ca în fiecare an Şcoala Populară de artă. Anul acesta va participa la acest festival un singur tânăr din Dragoteşti la secțiunea soliști instrumentişti. „Pe data de 8 decembrie organizăm Festivalul Folcloric Nicolae Vlad care a devenit o tradiţie la Dragoteşti. Este un festival județean care se adresează soliştilor de muzică populară vocali și instrumentiști. Participă tineri din tot judeţul şi deja a devenit o tradiție la Dragotești. Ne doream ca acest festival să fie naţional. Premiile vor consta în diplome și diferite sume de bani, iar marele câştigător va primii trofeul festivalului. Din juriu vor face parte oamenii de cultură, iar festivalul este închinat fostului director al Căminului Cultural din Dragotești, Nicolae Vlad“ a declarat Petre Păsărescu, directorul Căminului Cultural din Dragoteşti.

Planuri

În organizarea acestui festival s-a implicat foarte mult şi medicul Doru Fometescu, care este ginerele celui care a dat numele acestui festival, dar şi primăria comunei Dragoteşti, care va aloca sume de 3.000 de lei de la bugetul local. „Noi o să sprijinim acest festival cu suma de aproximativ 3.000 de lei. Şi aşa cum a spus şi colegul meu Petre Păsărescu avem tot respectul pentru acest festival. Ştiu că trebuie să facem mult mai mult pentru acest eveniment dar deocamdată atât ne permitem. Poate pe viitor o să ne aducem mai mult aportul la organizare. Vreau să vă spun să ne-a sprijinit în proporţie de 60% domnul Fometescu pentru organizarea acestui festival şi nu numai. Pe dumnealui l-aş putea declara chiar cetăţean de onoare al comunei Dragoteşti nu doar din acest punct de vedere dar şi că toţi oamenii din comună care au ajuns la dumnealui pe poţi i-a ajutat“, a precizat Vili Pasăre primarul din comuna Dragoteşti.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: