Fetele implicate în crima de la Schela au dat cu subsemnatul la Parchet

Cele două fete implicate în uciderea tânărului de 30 de ani din Schela au fost audiate ieri de procurorul de caz din acest dosar. Minora de 17 ani şi o verişoară a sa, care vineri, în ziua crimei, a împlinit 18 ani, au trebuit să răspundă întrebărilor, după ce, iniţial, le-au declarat poliţiştilor că nu ştiu nimic despre împrejurările în care a dispărut Lucian Cândea. Minora de 17 ani a venit la Parchet însoţită de mama ei, la fel ca la Poliţie, femeia spunând acum că fiica sa "ar fi trebuit să îşi vadă de şcoală", nu să fie cu mintea după băieţi.

Cele două fete au chemat un taxi pentru Mihai Gabriel Agache, tânărul de 19 ani reţinut pentru uciderea lui Cândea. Acesta le-a povestit celor două, pe drumul spre Târgu Jiu că l-a tăiat cu cuţitul pe Cândea, minorei de 17 ani făcându-i cadou ceasul plin de sânge al victimei sale. Agache a mers apoi cu cele două fete la o pizzerie din centrul oraşului, aruncând pe stradă, în zăpadă, cuţitul folosit în producerea crimei, după care a închiriat o cameră de hotel pentru a întreţine relaţii sexuale cel puţin cu minora de 17 ani.

Cinci lovituri cu cuţitul

Trupul neînsufleţit al lui Lucian Cândea a fost ridicat ieri de la morgă şi dus acasă pentru a fi înhumat mâine creştineşte. Medicii legişti au stabilit că acesta a primit nu mai puţin de cinci lovituri de cuţit, una dintre ele fiindu-i fatală întrucât i-a secţionat aorta din partea dreaptă. Lovitura respectivă explică şi de ce în maşina abandonată a acestuia a fost găsită o baltă de sânge. Între timp, Agache a fost reţinut şi arestat preventiv, el fiind acuzat iniţial de tâlhărie şi conducere a unui autoturism fără a avea permis, fapte la care, acum, i-a fost adăugat şi omorul calificat, faptă pentru care pedeapsa maximă este de 25 de ani. Puţini sunt însă cei care cred că individul ar putea primi o asemenea pedeapsă, deşi anchetatorii sunt uluiţi de felul detaşat în care a reacţionat acesta după comiterea crimei, detaşare care s-a regăsit şi în comportamentul celor două fete cu care Agache şi-a petrecut ultima noapte de libertate.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: