Fetiţă abuzată sexual de tată, fugită de acasă

Trei copii au fost găsiţi pe străzile oraşului Târgu Jiu de către patrulele poliţiştilor locali. În timp ce doi băieţi, cu vârste de 12 şi respectiv 14 ani, au scăpat de sub supravegherea părinţilor şi au plecat să hoinărească, o fetiţă în vârstă de 7 ani a fugit de acasă după ce a fost abuzată sexual de către tatăl său. Cazul acesteia a fost preluat de către Poliţia Municipală în vederea efectuării cercetărilor.

Cei trei minori care vagabondau pe străzile municipiului au fost găzduiţi în Complexul de Servicii Comunitare pentru copilul în dificultate, aflat în structura DGASCP Gorj. Poliţiştii locali au reuşit să identifice familiile acestora, unii dintre părinţi alegându-se cu sancţiune contravenţională în cuantum de 400 de lei. „Unul dintre băieţi este din Rovinari şi părinţii săi au fost deja amendaţi, iar celălalt băiat este din Vulcan. Copiii au fost predaţi Centrului de Primiri în Regim de Urgenţă Târgu Jiu”, a declarat Albert Zorzon, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

n ceea ce priveşte fetiţa de 7 ani aceasta a fost găsită în curtea unui liceu, povestea sa fiind de-a dreptul cutremurătoare. Micuţa a povestit oamenilor legii că părinţii săi sunt despărţiţi, ea fiind încredinţată mamei. Întrucât aceasta este plecată la muncă în străinătate, micuţa a rămas în grija bunicii. La insistenţele tatălui a venit la el în vizită, însă acesta a făcut mai multe gesturi obscene. Fetiţa spune că părintele ei „i-a băgat mâna în chiloţei”.   Speriată, micuţa a fugit de acasă. „La solicitarea Colegiului Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu, patrulele Poliţiei Locale Târgu Jiu au identificat-o pe minoră, iar fetiţa a ajuns la bunica sa. Cazul a fost preluat de către Poliţia Municipiului Târgu Jiu spre cercetare”, a mai declarat Albert Zorzon.

Potrivit conducerii DGASPC Gorj, fetiţa beneficiază de consiliere psihologică. „Despre cazul fetiţei de şapte ani găsită de poliţie în curtea unei şcoli putem spune că se află în evidenţele noastre şi este deja monitorizată de către specialiştii DGASPC Gorj. Ea frecventează centrul de zi, beneficiază de consiliere psihologică, iar reprezentanţii legali de consiliere socială”, spune Doina Boian, director adjunct al DGASPC Gorj.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: