Filip, Gruescu şi Ţuilă au trecut la USL. Vezi cine-i înlocuieşte!

Constantin Năgară, Gigi Tănase şi Mihai Ciocâltea sunt candidaţii PDL Gorj la Negomir, Rovinari şi Cătunele, după ce cei trei primari Ion Gruescu, Dorin Filip şi Florinel Ţuilă, au plecat la USL. Pedeliştii şi-au revenit cu greu după lovitura primită, dar au reuşit să-şi completeze listele în timp util. După plecarea celor trei primari, PDL pierde peste zece mii de voturi în cele trei localităţi.  

La nici câteva ore de la căderea Guvernului PDL condus de Mihai Răzvan Ungureanu, trei primari cu majoritate covârșitoare printre alegătorii din localitățile lor, Dorin Filip de la Rovinari, Ion Gruescu de la Negomir și Florinel Țuilă de la Cătunele, sau plecat la USL. Gruescu la PSD, Filip la PNL şi Ţuilă la PC. Căderea Guvernului i-a convins pe aceștia să plece cât mai pot. Și deputatul Militaru recunoaște vremurile grele ale PDL-ului. “Depinde de caracterul fiecăruia, nu e mult de comentat, oamenii puternici se văd la vremuri grele, ori PDL la vremea actuală trece printr-o perioadă dificilă. E păcat că se întâmplă așa. Eu cel puțin rămân și duc mai departe lupta electorală. Știu că se spunea și de mine, că mă duc la PSD, dar vă rog să precizați că eu rămân în PDL”, a declarat Severus Militaru.

S-A ÎNTORS LA PRIETENI

Primarul din Negomir, venit la PDL din rândurile PSD, s-a întors printre social-democrați. „Cu PSD am intrat în politică, am rămas prieten adevărat cu mulți de acolo”, a declarat primarul Ion Gruescu, menționând că și căderea Guvernului MRU l-a ajutat să ia o decizie.  

PLECĂRI

Din PDL au mai plecat în ultimele săptămâni primarul Mihai Calotă din Urdari şi primarul Constantin Drăghici din Săuleşti.PDL mai are acum doar zece primari în judeţ, cinci dintre aceştia părăsind partidul.

FUNCŢIE

Filip oferă un procent serios la alegerile din 10 iunie, dar și un spațiu de propagandă la televiziunea la care acesta are influență. Dorin Filip va fi vicepreşedinte la PNL, a declarat Dian Popescu, preşedintele Partidului Naţional Liberal Gorj.

NEGOCIERI

Pe ultima sută de metri, PDL a întocmit listă şi la Jupâneşti, unde a fost lăsaT baltă de Cristi Sârbu. PDL aruncă în luptă împotriva lui Petre Guşiţă pe Constantin Bărăgan.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: