Final de stagiu ardelean

Pandurii lui Pustai au încheiat ieri stagiul de la Alba Iulia. Antrenorul a încercat să-i integreze în lot pe noii sosiţi Paulinho, Distefano, dos Santos şi Rubio înaintea triplei de foc Dinamo-Dnepr-CFR Cluj!

În cele 6 zile petrecute în Ardeal, pandurii n-au disputat niciun joc amical. Christou şi Matulevicius au lipsit şi lipsesc în continuare pentru că sunt convocaţi la loturile naţionale ale Ciprului, respectiv Lituaniei.

Stagiu de integrare

Pandurii trag tare înaintea unei toamne infernale. Doar 3 zile au avut liber elevii lui Pustai după traseul european de excepţie. De marţi şi până ieri au fost cantonaţi la Vila Elisabeta şi s-au antrenat pe Stadionul „Cetate” din Alba Iulia. Şase zile în care gorjenii şi-au încărcat bateriile pentru luptele din campionat, cupă şi Europa League ce îi aşteaptă până aproape de Crăciun. Cantonamentul din Ardeal le-a prins de minune noilor sosiţi. Argentinianul David Distefano, brazilianul Alex dos Santos, portughezul Paulinho şi chilianul Diego Rubio au de tras în continuare pentru a ajunge la nivelul fizic al celorlalţi colegi. Dacă ceilalţi trei se mai antrenaseră sub comanda lui Pustai, Rubio a ajuns marţi direct la Alba Iulia după ce împrumutul de la Sporting Lisabona a fost definitivat. Deşi a avut ocazia, antrenorul a preferat să nu joace vreun amical pentru a-i vedea şi la lucru pe cei patru. Metalurgistul Cugir din liga a III-a le-a propus gorjenilor un amical, dar Pustai a spus „pas”. Antrenorul nu e adeptul meciurilor de pregătire din timpul mini-cantonamentelor, nedorind să rişte vreo accidentare. Cert este că gorjenii au încheiat ieri stagiul de la Alba Iulia, iar de astăzi intră în linie dreaptă pentru a pregăti meciul de vineri cu Dinamo.

Îi aşteaptă numai meciuri tari !

Pandurii se pregătesc de o nouă perioadă fierbinte. În numai 10 zile, elevii lui Pustai joacă 3 meciuri extrem de tari, meciuri care vor da într-un fel măsura maturităţii jucătorilor. Primul examen e vineri pe teren propriu cu Dinamo. Un Dinamo nu la fel de puternic ca în ultimele sezoane, dar care rămâne un adversar de luat în seamă. Practic înaintea victoriei din primăvară cu 2-0, gorjenii nu bătuseră niciodată Dinamo pe teren propriu! „Câinii roşii” au disputat un amical de gală sâmbătă seară, amical pierdut însă clar cu 0-3 în faţa super echipei lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk. La Dinamo a revenit ca titular Ţucudean, iar atacantul african Zougoula şi-a făcut debutul. După meciul de vineri cu trupa lui Mulţescu, pandurii merg joia viitoare la Cluj. Atunci e programat debutul în grupele Europa League, contra ucrainenilor de la Dnepr. Un meci extrem de greu, Dnepr reuşind în acest sezon să bată Şahtior cu 3-1 şi să remizeze cu Dinamo Kiev, 1-1. Ultimul test din această serie de foc e duminica viitoare tot la Cluj. Practic după meciul cu Dnepr, pandurii vor rămâne sub Dealul Feleacului pentru partida cu CFR Cluj. Duelul cu ceferiştii va fi şi unul sentimental pentru unii jucători care urmează să se revadă cu fostul antrenor, Petre Grigoraş. Şi CFR-ul a disputat un amical în acest weekend în stagiul de la Braşov, reuşind să învingă cu 2-1 pe Gaz Metan Mediaş.

Prim 11 Dinamo cu Şahtior:

Bălgrădean – Fai, Durimel, Thicot, Grecu – Boubacar, Elton – C. Matei (cpt.), Curtean, Lazăr – Ţucudean

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: