Finanţarea Pandurilor, miză politică

Pandurii sunt pe primul loc în clasament, unii îi văd deja în Liga Campionilor, dar când e vorba de finanţarea clubului, toată lumea suflă în iaurt. Ultima alocaţie de bani pentru Pandurii, destul de consistentă, a venit în mai, înainte de desfiinţarea complexurilor vechi şi înfiinţarea noului Complex Energetic Oltenia. Locul I înseamnă pentru Pandurii prime de victorie pe care clubul abia şi le mai permite, în condiţiile în care directorul Constantin Bălăşoiu nu a semnat nici un ordin de plată în ultimele luni.

Premierul Victor Ponta nu pierde nici un prilej de a promite bani pentru Pandurii. În iarnă va candida pentru un nou mandat la Târgu Jiu şi dă rău să spună că echipa nu mai trebuie finanţată. Pe de altă parte, atât i-a atacat pe cei dinaintea lui pentru că au finanţat fotbalul, că nu are curajul să ia o astfel de măsură. Atunci când a fost la Târgu Jiu, Ponta a promis rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli a CE Oltenia, în următoarea şedinţă de guvern, pentru ca banii pe care complexul îi datorează ca principal asociat al clubului să poată fi viraţi legal. Au trecut două săptămâni şi nu s-a întâmplat nimic. În culise, lui Bălăşoiu i se spune că poate face plăţile şi fără rectificarea BVC. Directorul general are însă prea multă experienţă şi ştie că unii vor doar să scoată castanele din foc cu mâna lui.

Aşa că Ponta, dacă vrea să îşi facă puţină campanie electorală pe seama echipei de fotbal, să aibă curajul de a-şi asuma promisiunile făcute la Târgu Jiu. Dacă nu, să spună clar că nu i se pare normal ca echipa de fotbal să fie finanţată din banii minerilor. Altfel nu face decât să încurce lucrurile şi se ştie că nu se poate şi cu slănina-n pod şi cu sufletul în rai.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: