Firmă păcălită cu 70 de televizoare şi frigidere

Un argeşean de 38 ani, suspectat de complicitate la infracţiunea de înşelăciune, a fost reţinut de către poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj.

La finele săptămânii trecute, ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei firme din Târgu-Jiu, despre faptul că au dubii în privinţa unor persoane de care au fost contactaţi pentru a le fi livrate produse electronice şi electrocasnice.

Pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că suspecţii i-au contactat telefonic pe reprezentanţii firmei din Târgu-Jiu, cărora le-au transmis o comandă fermă de achiziţie de bunuri electronice. Ulterior, pentru a le crea convingerea unei tranzacţii comerciale reale, suspecţii au transmis prin e-mail un ordin de plată întocmit în fals care atesta viramentul sumei de peste 75.000 lei în vederea livrării de la depozitul firmei din Târgu-Jiu, a 35 de televizoare LCD şi 35 de frigidere minibar.

Ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor Gorj i-au identificat la timp pe suspecţi. În data de 3 martie a.c., beneficiind de sprijinul poliţiştilor de investigarea fraudelor din cadrul I.P.J. Argeş, poliţiştii gorjeni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu l-au identificat pe unul dintre suspecţi, pe raza municipiului Piteşti.

Suspectul I.M., de 38 ani, a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Gorj.

În data de 4 martie a.c., fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de înşelăciune, împotriva sa fiind dispusă măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspecţilor.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: