Firma senatorului Dian Popescu, în insolvenţă

Societatea Maserati, deţinută în trecut de senatorul PNL Dian Popescu, administrată în prezent de fratele acestuia, Gabriel Popescu, a intrat în procedura de insolvenţă. Astfel, s-a evitat ca bunurile aflate în proprietatea societăţii să mai fie scoase la vânzare pentru recuperarea datoriilor pe care le înregistrează la bugetul de stat. Acum, societatea fie intră într-un proces de reorganizare, fie în faliment.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj a procedat la executarea silită a mai multor bunuri ale societăţii Maserati, printre care autoturisme de lux, utilaje şi terenuri, evaluate la peste 2 milioane de lei, care urmau să fie scoase la vânzare săptămâna trecută pentru recuperarea restanţelor pe care firma le datorează statului. Pentru a împiedica acest lucru, firma a intrat în procedura insolvenţei.

Există două variante pentru firmă. Fie se trece la reorganizarea societăţii, fie la faliment. În cazul reorganizării, administrarea societăţii este preluată de către un administrator judiciar, stabilit printr-o hotărâre a judecătorului sindic. Scopul planului de reorganizare este ca prin desfăşurarea unor anumite activităţi, în anumite condiţii, societatea să reuşească să-şi plătească integral sau parţial datoriile în termenul indicat în planul de reorganizare.

Şi Hotelul Sara din Ţicleni, deţinut de Gabriel Popescu, fratele parlamentarului gorjean, a fost executat silit pentru o datorie restantă de circa 20 mii lei la plata facturilor pentru apa consumată. În acest caz executarea silită a fost cerută în instanţă de către Aparegio.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: