Florescu anunţă surprize fără presiuni la PSD

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu, răspunde la mişto acuzaţiilor venite dinspre primarul liberal din Ciuperceni, Dumitru Tăloi, care a spus că PSD ameninţă consilierii cu concedierea dacă nu schimbă partidul. Primarul a spus că un consilier a plecat deja spre PSD pentru că a fost nevoit. El este angajat în cariera Tismana II şi a fost ameninţat că va fi trimis la Direcţia de Pază dacă nu semnează adeziunea la PSD. Tăloi a spus că presiuni se fac şi în alte cariere ale CE Oltenia, dar şi la deconcentrate. Florescu a afirmat la un post local de radio că ce spune primarul din Ciuperceni este „bizar“, dar anunţă că zilele următoare vor fi „surprize“ la capitolul plecări de la PNL şi PDL spre PSD.

Reporter: PSD este acuzat de presiuni asupra consilierilor de la alte partide, angajaţi în minerit.

Ciprian Florescu: E o declaraţie bizară. Cel puţin. Nu am cunoştinţă de elementele  pe care le aduce în discuţie domnul primar de la Ciuperceni, dar mă sperie că vorbeşte despre Divizia de pază ca de un loc unde sunt trimişi condamnaţii la muncă silnică. Nu ştiu ce legături face, cum gândeşte că s-ar putea ca unii să aibă de suferit fiind trimişi la Divizia de pază. Asta nu e apanajul politic, ci doar de managementul CE Oltenia. Mâine probabil o să vi se transmită de primarii sau de organizaţii de la alte partide politice, care pierd aleşi locali, că sunt ameninţaţi că sunt trimişi în exil.

Rep.: De ce a făcut primarul din Ciuperceni aceste afirmaţii?

C.F.: Domnul Taloi este speriat că pierde majoritatea. Jocul politic presupune întotdeauna discuţii, negocieri, pe diferite funcţii pe avantaje din punct de vedere politic, nu poate să invoce presiuni, ameninţări, s.a.m.d.. Dacă cineva din PNL este dispus să vină în PSD acei oameni vor veni. Vor veni pentru că asta vor, nu pentru că sunt supuşi presiunilor.

Rep.: Spuneţi că nu puneţi presiune pe consilieri să vină la PSD?

C.F.: Vă garantez că nicăieri în nicio localitate din Gorj nu s-a pus problema de către PSD să vină cu presiuni asupra aleşilor locali. În zilele următoare vor mai apărea astfel de discuţii pentru că vor mai fi surprize. Mai puţin dinspre primari pentru că e posibil să vedeţi şi primari care vin spre PSD, dar mai ales dinspre conducerile partidelor.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: