Florescu trebuie să dea examen ca să devină prefect

Procedurile de numire în funcţia de prefect a fostului senator Ion Florescu sunt mai complicate decât îşi imaginau social-democraţii atunci când l-au nominalizat pe acesta pentru postul respectiv. Aprobarea ordinului de numire în funcţia de prefect era aşteptată să se producă la sfârşitul săptămânii trecute, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Guvernul a schimbat în ultima sa şedinţă doar patru prefecţi din ţară şi a modificat legea prin care poate face numirile respective.

Ion Florescu declară că situaţia sa este „un pic” mai complicată întrucât acesta şi-a pierdut calitatea de funcţionar public. Fost angajat al Consiliului Judeţean în perioada în care a fost deputat şi, mai apoi, senator, acesta s-a pensionat pentru că anterior a lucrat în domeniul forestier. Fostul parlamentar a rămas astfel fără postul de director la Consiliul Judeţean şi, în acest fel, nu mai are nici calitatea de funcţionar public. Florescu afirmă că s-ar putea ca să fie nevoit să susţină un examen pentru a redobândi calitatea respectivă, lucru care se va lămuri în câteva zile.

Problemele şi contextul actual îi convin de minune prefectului în funcţie, Victor Banţa exprimându-şi recent convingerea că încă nu s-a produs hârtia pe care să fie scris ordinul său de schimbare din post. Banţa rămâne în fruntea Prefecturii într-o perioadă în care s-a implicat în mult mai multe acţiuni decât o făcuse până acum, jurnaliştii fiind bombardaţi cu comunicate de presă despre ce face şi rezolvă prefectul judeţului. Neinstalarea lui Florescu se produce şi pe fondul neînţelegerilor dintre cele două partide care formează actuala putere şi care la nivel de judeţ par a fi în continuare în campanie electorală. Cel puţin colegii de partid ai posibilului viitor prefect nu lasă o altă impresie decât pe aceasta, lucru care, până la urmă, se răsfrânge asupra celor care aspiră la ocuparea unei funcţii de conducere.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: